Thursday, November 3, 2016

Changed. Again. And again.

One of the things I enjoy doing.
To decorate my blog. 
I changed again this time. 
Now it's black and white. 
Because I just encountered this one make-up blog and it's black and white.
So I thought why not?
Impression?
More matured, professional (memang tak ah), more firm, whatever comes to your mind lah. 
Mungkin esok lusa aku bosan, aku tukar lagi. Muahaha. 

I am actually still waiting. 
Where's my next journey.

*now playing Menanti Sebuah Jawaban by Padi*

Just nak cakap aku tengah menanti sebuah jawapan dari sekolah itu. 
Murahkanlah rezeki aku Ya Allah. 
At this time and age, nothing is more serious than getting a 'proper' job.
I define 'proper' as a job that could give me excitement every day and can pay bills (of course). 
Especially zaman pemerintahan BRIM sekarang. 
Eh tak cakap pape tak cakap pape. 

Jap. Pause kejap. 
Cuba fikir jap. 
Hebatnya Yang Maha Pencipta. 
Rahsia dia. 
Siapa sangka. 
Siapa pun kita, we never know how tomorrow would be. 
Kerna itu doa doa dan doa. 
Dengan diri penuh noda.
Kadang kadang tak yakin doa diterima atau tidak sobbs.
Tapi siapa kita nak menduga Si Dia Yang Maha Pemaaf sobbs lagi.
Ya Allah.
Luasnya lah rahmatMu.

Eh chop!
Bukan tadi nak cakap pasal new look encik mlog ni je ke?
Ahh biasa ah tu. 
Bila lama tak luah perasaan. 
Eh tapi kalau pompuan borak camtu ah kan. 
Paling syok bila tetiba sorang start "Eh jap? Macam mana kita dah boleh sampai ke sini eh? Kita cakap pasal ape sebenarnye eh tadi?"
Pastu ramai ramai dok keep track balik conversation sebelum sebelum tu. 
Ha nampak tak, ni gaya macam nak dok jadi dah. 
Ok pen off dulu (haha ayat favourite students dulu. lol).
Since I've no pen, so keyboard-off dulu. 
Hah jangan ikut eh ni term teacher rereka sendiri. 

Seriouslah, bye!

No comments: