Monday, February 29, 2016

New start

2016 in Auckland. 
Brought my parents here. 
The feeling was amazing. 
Some kind of satisfaction. 
Ya Allah, thanks for this and everything. 
I should thank my consultant for everything. 
You helped me a lot. 
Like u did to everyone around u. 
Takleh move on gii. 
Sedihh. 
Mummyy daddyyy :'(

Azam sem ni. 
Academic semestinya mahu lebih kemajuan. 
Nak jauhkan diri daripada soal hati dan perasaan yang hanya mainan syaiton. 
Nak bertabah. 
Nak bergembira. 
Nak seize the moment. 
Nak maximize kan sumbangan. 
Nak jadi manusia positif. 

People come and go.
But I dont want gold people in my life to go.
Keselesaan yang lain. 

Wednesday, February 17, 2016

Kahwin kahwin kahwin

Huyoooo semorang dah kawin
Or at least dah nak kawin
Mau tak menggelupur? 
Kau calon pun tak hado
Hahaha

Balik balik bila bagitau orang aku takde calon lagi mesti orang akan tanya
"Tak cari ke??"
Ohhohoii 
Kalian tahu ke jawapan soalan macam tu ape?
Cuba korang imagine orang tanya korang soalan tu. 
Agaknye ape korang jawab. 
Aku sampai sekarang tak tahu guane nak jawab. 
Dia bukan macam cari ikan kat market. 
Or at least laaaa, susah susah dapat koje pun, kau boleh tengok iklan jawatan kosong kat paper hari hari. 
Habis busuk kau nampak je iklan 'jawatan kosong', kau gi mintak keje. 
Ha gitu. 
Ni jodoh ooi. 
Eh engko emo ke Niena? 
Stress lettew semorang ade calon hidop. Haha. 
Takpe ah.
Kau minum je kopi hari hari kalau tu boleh buat kau happy. 
Haha.


Aku jumpa kawan lama
Semua macam matang
Lawo
Bergaya

Aku?
Same old niena.

Aku cuba nak menjadi matang. 
Namun hhmm kejap aje dah keluar niena yang masih tak grow-up.

Waaaa nak kawin. 
Sep sikit mira.

Wednesday, February 3, 2016

maksud?

Aku rasa macam di persimpangan sangat lately.
Beratnya macam ke arah kanan, tapi kadang-kadang beah kiri macam menarik-narik.

Semalam mimpi.

Aduh tapi tak tahu lah ada maksud atau syaitan acah-acah aku.

Kuat jugak perasaan tu.

Mohon petunjukMu Ya Rab.

Monday, February 1, 2016

Merdeka!!!

Alhamdulillah. 

1 month of working. It finally ends. 
Pelbagai suka dan duka aku dah redah.
Fuh cayalah. 

Perasaan paling jitu sekarang ialah gembira. 
Lega. 
Bebas.

Seronok bos baik. 
Colleagues pun baik. 

Terima kasih Allah. 

Aku sayang ayah aku. 
Selalu wonder, ade ke laki yang akan buat aku rasa 'loved, appreciated, celebrated and secure' like how I feel with my dad. 
At the moment, if I found that guy, I pray that he will be my man. 

Aku betullah rasa macam dah clear. 
Aku doakan moga Allah permudahkan urusan aku dalam hal ni. 

Ngantuk baq ang! Tdoq lu.