Thursday, October 29, 2015

Wish the river will never be polluted
As much as the sea wouldnt be hit by a tsunami
Nor the wind be hit by a tornado
Nor the land be hit by the drought 

Like a silhouette
Or mirage
You chase
It gets further away
And finally disappears 

Like the concept of refraction 
It deceives you
Wish you're not dumb enough to be fooled
You just need to be extra careful 

Good that a clay can be shaped
Unlike the metal
It's your choice 
It's in your hand 

Like a traffic jam 
You wanna get out of that
But you cant get out unless to stuck in it 
And it's a matter of time

Wednesday, October 28, 2015

Surreal or so-real

How irony.
They sound like a homophone.
But they are in the opposite continuum.

Monday, October 26, 2015

When I have less contact with people,
I have more contact with my blog. 
My loyal ears. 

I dreamt something weird this morning. 
There were a number of them.
The first one was the one I though most.
No wonder.
The second one was so random.
Suddenly Strata level 4 was in the plot. 
Doesn't make sense at all.
And the last one was scarier. 
Because I just don't want to think about it.
We both have moved on.

Everyone else is away at this moment. 

Now I know how dependent I am to the people around me.
Once they're all gone, 
I become clueless.

I don't know where did I put my pen yesterday.
Now I got only 1 blue pen yang ink dia macam acah-acah nak keluar ke tidak.
Arghh bencilah. 
Aku dah la jenis suka menulis.
Bila takde pen yang sedap ni memang boleh buat mengamuk jugaklah.

Emm emm k lah. 
Sedih sikit hari ni.
Malas lah fikir. 

Sunday, October 25, 2015

Friday, October 23, 2015

I have always been in this locus. 
Not green.
Not even red. 
It's yellow. 

Wednesday, October 21, 2015

Rasa nak jadi invisible.
Kalau lah semua orang boleh padam aku dari kisah hidup diorang.

Nak nangis

Apa lah yang kau buat ni Niena.
Orang kata dalam setandan pisang pasti ada yang rosak. 
Aku lah tu. 
Maaf rakan-rakan. 
Aku tak baik.
Aku sangat banyak dosa. 
Rasa tak layak kawan dengan kalian.
Sorry. 


Tuesday, October 20, 2015

Weh takut

I slept for just 15 mins. 
From 8.30 am till 8.45 am.
Then I heard Izzati calling me "Nienaaaa!"
Simultaneously my alarm buzzed.
And I went out of my comforter. 
Went out of the room and called Zati,
But she wasn't there. 
She was still in Parnell.
And I opened Baya's door, yes she was deeply sleeping.

Persoalannya sapa kejut aku tuuu?
Sapa panggil aku.
Takuttt,
  

Sunday, October 18, 2015

Perasaan dia tak sedap. 
Serious. 
Tapi tak tahu macam mana nak avoid lagi. 
Aaaaa Ya Allah tolong lah aku. 
Sekurang-kurangnya dalam bentuk kebetulan. 
Aku tak seronok. 

Perasaan-perasaan macam ni buat aku rasa nak balik Malaysia cecepat. 
Nak settle down cecepat. (Read as kawim)
Tapi sebenarnya masih nak stay sini. 
Sebab tak sanggup nak enter a whole new life. 
Cuma benda-benda cenggini lah. 
Haih. 


Saturday, October 17, 2015

Pejam celik

Pejam celik dah end of 2015. 
Fuh cepat naa masa berlalu. 
Baru je rasa AGM tahun lepas. 
Tetiba AGM lagi. 

Expectation? 
Entah. 
Tahun lepas rasa ada high expectation lah. 
Maybe sebab 'kenal' semua orang. 
Memang ada bond dengan committee lama. 

This time macam fuyoh memang integrasi pelbagai jenis group. 
Which is good. 
Macam zaman aku jugaklah kiranya. 
Macam huh sape ni sape ni. 
Sape Niena ni? 
Asal terhegeh nak join AUC. 
Batang hidung tak pernah nampak pun time event selama ni. 
Mungkin tu apa orang fikir kan. 
Kita tak tahu. 
But it worked well. 
Getting to know a lot of people. 
At least managed to reach different group of people. 
And in the end you decide which group yourslef belong to. 

Anyway, good luck to the new committee. 
Hope you can prove something. 
And I'm too old for AUC I guess. 
Guess it's time for me to back off. 

Thursday, October 15, 2015

Perihal parents

Dahsyat betul naluri seorang ibu ni
Setiap kali mak aku teka sesuatu mesti betul
Walaupun kadang-kadang tu dia macam main-main tapi macam pehh memang betul pun
Macam satu hari tu, aku tengah masak
Tetiba mummy whatsapp "tengah masak ape tuuu..?"
Aku macam pehh mana mak aku tau ni. 
Macam semalam jugak dia tanya
Aku macam hanya mampu gelak je hahahaa

Yang daddy plak tak pernah-pernah call anak-anak dia tapi semalam call aku. Uuuuuu bangga banggaa. 
Kalau call pun mesti ada sebab macam nak tanya number IC time isi borang ke, nak tanya alamat ke benda2 yang memang memerlukan jawapan segera. 
Kalau macam nak sembang ke memang mak aku lah call.
Pastu baru lah pass ke ayah. 
Pastu macam cakap sikit je pastu mula la dia tanya 'ha dah nak cerita apa lagi? Ayah habih modai dah' haha. 

Tapi semalam daddy call and tanya habaq. Hahaa rindu keww. 
Kakak aku kat belakang tak puas hati kannn. 
Oh memang dari kecik-kecik mak aku kata aku anak ayah. 
Tapi aku sayang dedua of course. 

So that made my day yesterday. 

Alhamdulillah kegembiraan bersambung lagi when Harrison is finally found. Ada lah tu Allah nak suruh muhasabah kejap atas kehilangan Harrison. 

Terima kasih semua.
Mintak maaf atas salah guna Harrison jika ada. Hmm mestilah ada kan. 
Harrison I love youuuu. 


Tuesday, October 13, 2015

Tough one

Haish
Susah susah
Dari dulu baq ang
Dia macam bukan taknak usaha 
Tapi dah macam hampir fed up

Aku percaya
A good leader is a good follower
Macam kalau kita nak jadi ketua
Kita expect orang dengar cakap kita
Tapi kita dengan Ketua kita? 
Boleh pulak suka hati nak ikut suka
So macam mana kerja nak efektif mengikut piawaian syariat
Susah tu
Sebab tu pokok pangkalnya, jaga hubungan dengan Allah
Sebab with that, Allah akan jaga hubungan kita dengan hamba Dia yang lain
Eh kau tak caya? 
Jangan main-main
Ni bukan soal biasa-biasa
Ni soal Yang Maha Kuasa
Yakinkanlah diri
Sematkan dalam jiwa yang paling dalam

Wednesday, October 7, 2015

Niena dan telefon

Sedihhhh
Lagi sekali ia terjadi
Kenapa aku tak perasan aku tak amik fon aku time balik tadi?
Aaaaaaa
Aku mati-mati ingat Zati main-main ngan aku sorok fon aku.
Tapi rupanya tak.
Cek location guna 'find my iphone' tu
Dia cakap ada dekat dalam building.
Moga moga masih berjodohan lah kita
Sobbs. 

Tak tahu nak rasa apa
Geram ngan diri sendiri

Monday, October 5, 2015

Trust?

Trust issue
Why did I tell her?
Huhuuuuu 
*regret* 

Nak balik
Penat lah rasa
Bosan dah jumpa orang yang sama everyday
Nak jumpa mak ngan ayah plak
Nak ngusik adik adik
Nak gaduh ngan dodah

Friday, October 2, 2015

haih

Dah macam malas
Baru je nak semangat always switched off
Allah uji ni
Sejauh mana kau ikhlas Niena

Pastu macam dah fed up orang bagi alasan itu ini
Nampakla mana prioriti
Jangan sampai aku jalan sendiri
Which is not me

Macam harsh sikit lah post ni
Sebab seriously frustrated
Bai