Monday, July 27, 2015

Buat cik Siti

Aku ni jenis senang rasa sayang kat orang.
Senang sangat.
Nak nak lagi orang yang kau rasa macam ada connection hati. 
Tapi tu lah, aku pun pelik kenapa kadang-kadang boleh rapat sangat ngan certain orang.
Tapi Dia lah yang jugak ikat hati-hati kita. 

Ok post ni ditujukan khas kepada my clingy best friend Siti Amirah Reduan.
Kenapa kau clingy?
Kau buat aku susah nak tak rindu kau nanti.
Aku benci kau.
Kalau Siti ni sejenis lelaki, dah lama aku kahwin dengan dia.

Mula-mula awkward.
Sekarang,hmmm.. macam ni lah.
Aku rasa kalau check track mesej/ fb mesej/ whastapp, paling panjang dengan beliau.

Buat Siti Amirah, 
Terima kasih sebab baik.
Hati kau baik weh. sumpah. 
Terima kasih sebab tak pernah berkira. Aku doakan kau murah rezeki.
Terima kasih sebab tak pernah judge aku.
Thanks for always being on my side. 
Terima kasih terima aku seadanya.
Terima kasih for trusting in me. Being your secretary is an honour to me.
Thanks for being an amazing boss.
Thanks for being my listener most of the time.
Thanks sebab selalu ingat aku.
Thanks ajak aku dating setiap minggu.

I can't believe you are finally graduating.
Dah kata dah kau excellent. 
Sorry takleh attend graduation kau. Aku sedih.
Sorry untuk semua time aku cranky. 
Entahla weh. 
Kau mesti tak paham aku rasa bertuah betul ada kau dalam hidup aku.
Weh gelinye ayat last tu.

Miraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nak nangis.

Aku doakan masa depan kau cerah, terang benderang dan mendapat jodoh terbaik untuk dunia dan akhirat kau.
Whatever it is, aku harap kau takkan lupa aku. 
Dahla tu, bai bai bai!




acah-acah sweet
















Till then, aku doakan kau boleh move on.
Selamat join Kiki.
I'll join u guys soon. 


background and template

ok dah bosan dengan keadaan blog sekarang.
aku memang mudah rasa bosan.
nak ubahlah.

khamis ni practicum.
nervousnya.

mak tanya lagi.
aku cakap "mak pilih la yang mana satu mak berkenan, nanti kekna habaq kat dia, weh mak aku nak hang".
senang. 


Tuesday, July 21, 2015

Raya ketiga sebagai perantau

Tick tock
Tick tock
Tick tock

Dah 3 tahun rupanya beraya jauh dari family.
Last time maksudnya aku muda remaja lagi.
Dan ini merupakan final year jugak beraya di bumi Auckland.
Tahun ini sedikit lain. 
The fact that aku dah senior pastu semakin ramai junior menyebabkan geng raya menjadi semakin sikit.
Rasa rindu kawan-kawan yang dah BFG.
Hmmm.
Tapi dengan junior pun layan ajelah. 
Pelik jugak kadang2 rakyat sesama Malaysia tapi jumpa kat jalan pun c bertegur. 
Sekurang-kurangnya time raya-raya ni pedulikanlah 2 saat ego just to say Selamat Hari Raya. Gitu.
Tapi akak boleh ajar je. Adik-adik taknak ikut takpelah. 

Eh dah kenapa tone post ni macam hambar sangat raya aku? 
Sedikit lah.
Pastu mula lah rindukan kampung halaman. 
Wuwuwu ye ahh semua balik Malaysia memang la sunyi Auckland. 

Pastu hari ni dah start kelas. 
Isnin back to back baq ang.
Rasa fisabilillah sangat. 

Doakan semoga terus istiqamah mengharungi sem 2 ni. Habis sem ni ada satu sem lagi pastu bye Auckland.

Ok lah belanja sikit (banyak mungkin) gambar-gambar raya akak. 














Setakat ini dulu. Mungkin ada sambungan sebab sempat raya 2 hari ja pstu kelas start.


Muka sem baru. Sebab taknak Monday blues kita pakai merah Bollywood. Rasa macam nak bole chundiyan gak lah tadi. 

Ok bai. 

Oh oh oh
Kawan aku first in batch dah kahwin.
Syokla depa reunion ramai-ramai. 
Aku neves ni nak balik Malaysia calon tak dak lagi. 
Sabaq na makcik makcik, jangan tany. Nanti kalau dah ada saya buat press. 

Ok kali ni serious bye.