Thursday, June 18, 2015

Lain lah

Lain lah tahun ni
Betul lah
We can never expect
Even we have the same people
But the people might not be the same
Lain lain
Tahun lepas pun terkejut
Tahun ni pun terkejut
Follow the flow lah
Moga moga lain pun baik baik belaka
Semoga jodohku makin dekat
Eh
Hmm
Aaamiin
To he honest I want to get married once I finish my degree

Tak pernah sedirect ni
Fuhh

Lusa nak exam
Aku cuakkk
Doakan please

Selamat berpuasa semua
Semoga kita semua sungguh-sungguh menuai

Monday, June 15, 2015

Redha

Masing- masing ada aim sendiri
Tak payah ukur dengan orang lah.
Asalkan dapat capai KPI sendiri dah cukup bersyukur Alhamdulillah.
Kalau kau geram orang yang achieve tu tak bersyukur,
kau ingat orang bawah pada kau tak geram yang kau tak bersyukur yang kau at least achieve?
Konsep bersyukur macam tu lah.
Manusia ni mudah sangat rasa cemburu tengok orang lain
Tak fikir pulak orang cemburu dengan kau
Sebab tu lah Islam anjurkan bersyukur
Bila bersyukur semua penyakit hati lesap
Kau jadi redha
Hati pun takdela seksa nak layan kerenah tuan dia.

Aku ada lagi satu masalah sekarang
iaitu untuk meletakkan titik atau tidak setiap kali aku end ayat aku.
Sebab kadang-kadang dia tak layak dipanggil ayat pun. 
So aku decide untuk tak letak titik.
Tapi kadang-kadang aku letak gak.
Ha apa pattern dia sebenarnya?

Umur muda tak semestinya tak matang, umur yang dah tua pula tak semestinya matang.
Tu aku belajar sini.
Sebab in the end aku rasa yang muda-mudi lagi reliable.
Macam aku rely kat bapak aku, mak aku, kakak-kakak aku.
Dulu aku rasa, huh, junior. hingusan. diammah, aku lagi bagus.
Dulu lah. 
Zaman rasa senior kat sekolah.
Kelakar lah zaman sekolah.
HAHAHA.
Tapi standard ah aku selalu kena buli dari dulu.
Biar di rumah, di sekolah mahupun di universiti.

Kak Niena.
Hihik.
Sekarang aku sumpah geli sikit bila orang meng'kakak'kan aku.
Mungkin aku dah cukup ramai adik.
Jadi aku tak perlukan lagi adik-adik tambahan.
Nak-nak lagi yang muda semua matang-matang.
Aku yang konon matang ni sentiasa bertindak tak impressive depan mereka.
Semua barang nak jatuh, semua benda tak kena.
Pastu kedengaranlah "Keknaaaa... sabaaar. relaaax"
Haha macam mana lah aku nak nampak reliable kalau aku yang dok rely kat depa. 

Begitulah.

Post ini menceritakan kebahagiaan aku dikelilingi orang-orang baik dan menerima aku. 
Terima kasih. Bai. 

Tuesday, June 9, 2015

Garisan

Garisan itu sudah dilangkaui.
Aku cuba lah untuk berpatah balik kalau kalau itu boleh memulihkan keadaan. 
Tapi tak tahulah boleh ke tak.
Sekadar mencuba. 
Sebab aku jenis OCD, tak suka bengkok bengkok atau putus putus.
Kalau boleh biarlah selamanya lurus.
Sebab Allah pun suka hambaNya berada dalam barisan yang lurus, teratur gitu.

Aku betul-betul nak impian aku ni tercapai.
Tapi aku tak taulah sejauh mana aku mampu buat. 
Kalau itu yang terbaik untuk aku, aku harap Dia mudahkan.

Dok tunggu satu jawapan tu punyalah berjanggut.

Tiba-tiba rasa nak apply summer scholarship.
Layak tak layak tu lain kira lah.
Tapi teringin.
Macam bukan aku.
Aku dah mula rasa sedih sebab tinggal setahun je lagi nak balik.
Can't believe next year is our turn.
Pejam celik pejam celik dah third year.
Makin ramai orang yang kenal.
Termasuk jugalah makin ramai orang kenal yang semakin tak kenal.
Tak tahu kat mana silap.
Tapi benda-benda camni selalu berlaku.
Elok elok elok, tetiba macam jauh.
Suka hati lah.
Sape nak stay, stay lah.

Apa lah nasib assignment ni.
Doakanlah. 
70% baq ang.