Thursday, April 23, 2015

Perfume

Perfume tu wangi.
Tapi ikut hidung dan citarasa masing-masing lah.
Kadang-kadang boleh reflect personality jugak lah.
Point dia perfume JLo MyGlow tu dah habis, juga Britney Circus. Among the top in my list.
Tahun ni puasa sikit beli perfume.
Tapi hati ni macam meronta-ronta nak beli.
Yang Taylor Swift masih tak mampu nak beli sebab mahal.
Tapi nakk. sobbs.
Dia macam setiap kali pandang botol tu mcm haihh.
Tapi tengok harga dia macam double haih.
Pastu Light Blue D&G. Ohhoii mahainyaaa.



Dia macam. . .
Taktau nak cakap ape lagi dh.
Bagi bawang tak paham, bagi senduk tak paham, bagi ayam tak paham.
Fed up betul.
Hambiklah kau ayam masak halia.
Tu pun kalau halia adelah.

Kengkonon end of year ni nak beli keta tapi macam pudar je angan-angan tu.
Tapi kalau Allah murahkan rezeki silap-silap ade.
Tunggu yang lain pun macam pudar-pudar lagi.
Sebab tak pakai spek kot.
Malas nak pakai, leceh.






Monday, April 20, 2015

Gasping

Woah.
Not a good start.
My God this is scary.
Bangun balik Niena.
Fix it!

*ok nangis*

Result ntah apa-apa niiii..
Ya Allah, kembalikan aku ke jalanMu. 
Mungkin sebab dah terlalu jauh denganMu.
Aaaa taknak.
Nak jadi baik.
Dan pandai.

Okbai.
Tolong pujuk aku sat sesapa. 
Please.

Wednesday, April 15, 2015

Fuhh.

Bersatu dah habis?
Seriouslyy??

Perghh akhirnya. 
Feeling?
Lega. It went well I'd say despite few internal and external conflicts. That's normal. Just normal. Controllable still.
Sedih at the same time. Biasalah been working with the same faces day and night, suddenly everyone went on separate ways. Waduh dramatic sangat tapi gitulah. Masing-masing buat hal masing-masing pasni. 
Kalau yang still contact tu contact lah.
Dengan assignment nya dalam cuti. Ntah pape.
Dahla result test aku teruk. Sedih ooi. Tapi padanla kau macam terumbang-ambing sagat hari tu.
C'mon Niena, you can do this. Get your rhythm back. 
Jangan la jatuh result kau pleaseee. Kesian la kat mak ngan ayah kau.
Waaa gatal g sebut kan dah homesick seminit.
Seronoknya kalau mak ngan ayah dok sini.


Cuti ni sangat packed untuk aku actually. Tapi eloklah tu daripada tak keruan boring.
Weh aku seronoook. Lama tak jumpa semua akhirnya dapat jumpa.
Rasa macam balik kampung raya jugakla.
Rasa disayangi. Rasa positif setiap saat. Rasa macam taknak balik cityy,
Tapi realiti harus ditempuhi.

Takutnya diuji dengan ujian dahsyat,

Eh aku suka dengar lagu Ed Sheran yang Nina tu. Catchy.
Tapi kuajo halau aku. Sobbs. 
Nak guna nama aku buatla lagu molek sikit. Ajak kawin ke. 
Ups.


Banyak lagi benda lain nak pikir daripada kawin.
Kakak-kakak kau pun belum kawin tau.
Ni dah guane. Kalau orang tanya aku nak cakap avaiable lagi ke taken ni. 
Ce bagi jelas sikit.
Aku nak tau tu je.
Aku tak gemar perasan2 ni.
Buat serabut kepala je.
Muka pun malu.

Kadang-kadang teringin jugak nak jadi pompuan ayu idaman jejaka.
Tapi takleh lah. Seminit pun dah keluar perangai tak ayu.
Ottoke.
Ah lantak.

The ugly duckling pun ada happy ending tau.