Sunday, January 18, 2015

angin monsoon tak bermusim

pms tahu kan?
ha aku lah tu sekarang. 
yang peliknya pms applicable utk pre (=before) tapi aku ni manjang, 
erghh. aku pun tak tau apa maalah aku asyik nak hangin. haih. pastu pendam, pendam pendam, 
pom! letup, nangis.
erghh stresss.

apa masalah aku?
kurang kasih sayang?
ye kot.
jadah -_-

tak, aku memang cukup pantang bila aku nak cakap orang tak fokus pastu selamber badak je potong gi sembang ngan orang lain seolah-olah aku takde kat situ,
korang boleh imagine tak?
tak, taknak dengar cakap awal-awal.
fine.
penat ah makan hati. 
baik aku diam.
ha memang. bila aku diam tu memang tandanya tengah makan hati.
masalahnya kalau aku bercakap nanti aku yang sakit hati.

dan banyak lagi.
serabut la woi!

impian aku setiap hari nak perbaiki diri dari segenap sudut.
tapi lagi aku impi, lagi rasa diuji.
nampak sangat aku ni lemah
lemah yang teramat.
kalah dengan emosi sendiri.
asyik nak nangis.
sekarang aku rasa takde sape yang boleh dengar luahan hati aku.
yes aku tau Allah ada.
cuma aku yang buta.

kenapa entah, selalu rasa macam orang buat aku ni suka hati.

malaslah nak cakap banyak-banyak.
tengah-tengah emo ni jangan menaip sebenarnya.
nanti ada pulak pihak-pihak yang termakan hati.