Tuesday, November 18, 2014

Sydney with love

I can say that this is my first time blogging while on board. I was literally sitting on the seat next to Mira right now writing this because I really feel like writing.
I've been restraining myself from blogging these few days cause I have to vacant my house, do all the cleaning for the inspection and load all my stuffs from one building to another which is obviously not cool at all. 

Past few days, been in a fight (or probably quarrel I'd say). Ok nanak cakap omputih. Hmm ceritanya aku macam gaduh gakla ngan sorang. Pastu aku sedih. Dan marah. Dan rasa macam sampainya hati. Pastu rasa macam fine, siapalah aku. Pastu rasa terkilan. Pastu rasa serik. Apabila rasa rasa ini bergabung, apa yang boleh aku simpulkan, aku rasa SERABUT. Pasal benda tu, habis mood aku spoil. Rasa nak senyum pun kelat padahal aku jenis yg mudah terhibur and tak suka nak take things seriously (yeke? Aku rasa ye). Ok dah end of story.

Pastu hari ni plak ada drama lain. Huwargh pepagi siap siap nak g airport ada pulak kes orang taknak pegi. Aku separa mengamuk tapi berjaya menahan diri. Nasib baik yang sekeliling time tu semuanya orang orang tersayang maka tak termengamuklah aku di situ. Kalau tak, mungkin pinggan mangkuk akan jadi frisbee disc time tu. Haa

Ok jadi dengan ini berakhirlah my second year dekat Auckland itu. Tahun ini lain. Sangat lain. Dari segala dimensi. Ada beberapa orang yang baru kenal tapi rasa macam dah lama kenal. Sayang dia lain macam. Ikhlas berkawan mungkin. Tapi masalahnya jadi sedih bila mereka pulang. Haih. Sedih. Serious. 

Somehow syukur it ends this way. Tiada drama indon menyinggah. Phew. Biasalah kalau drama indon, dia bukan 20-30 episod baq ang. Paham2 ler.

Dulu syarat tu takde. Sekarang macam naklah. Sebab macam dah nampak hewhew. 

Tadi kan kitorang lari masuk gate macam hape. Lari memang lari betul lah sebab dah lambat. Pastu bila dh sampai tu stewardess tu siap tepuk tangan ha sebab last passengers. Phew carik pasal betul. Kalau terlepas flight tadi memang menangis tak berlagu laa.

Eh tapi seriouslah, kawan memang ramai. Tapi yang ikhlas tu tak ramai. Setengah kawan untuk bercerita masalah je, setengah untuk lepak kopi, setengah untuk mintak tolong siapkan keje, setengah untuk ajak shopping, setengah untuk ngutuk (nauzubillah, mintak dijuhkan), setengah memang kita rasa selesa dan sayang. Yang pesen ni biasa kita sentiasa rasa nak provide help untuk dia. 

Aku biasa memang campak sini semua yang terlintas. Jadi jarang cerita aku ada flow. So sekarang nak ke Sydney. Bai chuolls. Iolls nak jumpa Diba ngan Ucena.