Thursday, October 30, 2014

. . .

changed.
again.
just noticed it's kinda similar with someone.
not gonna use that anymore.

feeling funny
and insecure somehow
but they are good people I believe
the overly 'inner-child' drives them crazy
but I adapted.

al kisah dua orang cokcroaches.
dan aku oggy nya mungkin?

atau mungkin kisah the road runner show.

sebab kalau tom & jerry saling counter-attack.

ini kisah seorang yang helpless.
tapi disebabkan dah terbiasa menjadi sebati.
analoginya macam pelik lah kalau tetiba oggy asyik kenakan diorang.
hilang plot asalnya.
atau pelik lah jugak kalau si musang punya perangkap terkena.
sebab ceritanya si musang punya perangkap sentiasa tak menjadi.
walau plan nya gah.

what a life.
am I 21?
Oh mai. 
Kinda old.
Tetambah sini semuanya mostly muda2.
especially next year.
tabahla kau wahai senior merangkap paling senior mungkin?
dalam kalangan undergrad at least.
tapi tak pelah. 
life goes on.
kalau tak tua idok ler kawin.
eh.
kawin je ko pikir?
abis mati tak?
mati lebih pasti.


Wednesday, October 29, 2014

Bridge that must be crossed

Dunya
Indeed. 

"This worldly life has an end
And it's then real life begins
A world where we will live forever
This beautiful worldly life has an end
It's a just bridge that must be crossed
To a life that will go on forever

So many get caught in this beautiful web

Its gardens become an infatuation
But surely they'll understand at the final stop
That its gardens are meant for cultivation, oh"


Listened to this song over and over again.
Because I found it so beautifully written, by a person with a beautiful voice.
Which makes this song a beautiful song as a whole.
For me, it really summarizes the 40th hadith from Imam Nawawi. 
Sobbs.
Perasaan insaf memang on off. 
Sebab iman manusia turun naik
Tapi hopefully banyak naik daripada turun lah.
Sebab kau bukan tak mati niena.
Dengar ustaz sorang ni cakap dalam kuliah dia.

"Dalam sehari tu takkan tak boleh luangkan masa sikit nak mengaji (read as : belajar)?
Siang dah berseronok, malam pun berseronok.
Kalau tiap2 malam lepas maghrib ambik masa sikit dengaq orang sampaikan ilmu pun dah banyak ilmu akhirat bertambah.
Awat tak mati ka?"

Ha lebih kurang camtu bunyi dia. 
Pastu rasa macam dush.
Hmm lalainya manusia. 
*insert suitable emoji*

I wanna write poem.
So long haven't written any. 
Hmm.



Tuesday, October 28, 2014

Committee Tak Leh Move On

Betul dah tu. Memang tak leh move on. Dan memang taknak move on.
I guess 2014 is like one of the sweetest years in my life. Maybe second in rank after 2009?
Wow.
Cheesy nye kau.

Our very first group photo together. Masa ni aku awkward. Sangat. 60% rasa menyesal masuk AUC.
The very first serious discussion with PKPMI. I don't have the pictures of the girls =.='

Our first group photo in 2014. Dinner with the old committee. Time ni dah rasa sense of belonging. 

Tapi aku macam sopan2 lagi time ni. Malu lah jugak.
First event of 2014. Still not comfortable with everyone at this moment. Still trying to overcome my awkwardness.

Moment with UTM students. Surprisingly, we got along real fast.

This is on April I guess. 



And this is the turning point I think. Started to deeply fall in love with my team. Spirit AUC membara. Padahal supporter je pon! Haha



Iftar. Photo raya family.



I even had a chance to spend my time with Dato', eh i mean 'abang' Fazley. :P

Received a visit from a Malaysian delegation. I'm a proud Malaysian.

US with the delegation.


And this....is our last meeting. Couldn't believe it was over.

I love you guys

Even though you guys bullied me a lot.



These people. They cannot move on.



Belah kanan tu the hottest AUC guy. Berani kacau. Haha. Takdelah sebab Habib comel jadi kitorang semua fan dia hokey.

The sisters


And the bros. Swag lettew.

This presentation marks the end of my role as AUC secretary. A year flew so fast.


I owe this person a lot.

Final gathering for the year maybe? With a few of new committee. 



Thanks beautiful people. Sobbs. sedihh

Sunday, October 26, 2014

Cannot Move On

Takleh lah gini.
Sayang mereka semua.
Tak sangka.

Aku dapat perfume lagi :'D
And so it marks my 10th collection.
Sedap weh bau dia.
Bahaya betul dah obses cenggini.
Hmm.

Aku nak orang yang comel macam vocalist The Vamps tu.
Kembar besar nanti comel camtu please. 
Heee :D
Pwetty Puhliz,

Oh btw, aku dah tak suka dia pun so memang tak jeles langsung.
Baguslah.
Aku kalau suka orang pun hop on hop off je.
Suka sekadar suka-suka.
Heeee...

Nah tempek sikit gambar pakcik ni.

yang kiri sekali tuuuuu.. senyum dia tu.. *cair*

Wednesday, October 22, 2014

Kurang dari sebulan

Yes, less than a month for me to meet my family.
Hhmm bila dah lama sangat tak jumpa family kadang-kadang dia jadi hilang pumca
Rasa tak semangat
Takde motivation
Tak tentu hala
Gitulah
Rasa rindu
Nak melawak nak mengusik ngan family semua
Takpa sabaq sat nanti kita balik tau
Dahla tiba-tiba depa bela kucing
Siap beli shampoo dengan botol susu dengan makanan kucing bagai
Ayah pun layankan aje

Hadoii
Hmm ceritanya kami bebudak AUC main gift exchange
Aku suka giler hokay hadiah yang aku beli kat orang tu
Haku dah lama aim
Tapi takpelah, orang kata nak bagi hadiah kat orang bagilah yang kita suka ye dok?
Hmm tapi aku risau aku dapat buku tu
Kalau betul lah, hmm ghedha ajelah

Weh next year ramai dah balik
Aku sedihh

Esok presentation

Kadang-kadang teringat zaman sekolah dulu.
Pejam celik pejam celik dah dekat 5 tahun aku tinggal zaman sekolah.
Dah dekat 5 tahun jugaklah aku hhmm haha abaikan.
Amende pikir pepelik? 

Aku memang tak sweet.
Kakak-kakak aku plak jenis sweet.
So selalu kalau depa sweet sesama depa, ngan aku aku geli.
Muahaha.
So depa selalu buli aku.
Aku lebih rela dibuli daripada disweetkan. 
Muahaha.

Kalau kat blog ni tanda baca memang ke laut.

Aku cuak sem ni ekceli. Doakan aku cemerlang.
Cemerlang semua aspek kehidupan lah kira.
Aku nak jadi baikkk.
Waaaaa.
Ya Allah pilihlah aku untuk menjadi hambaMu yang dekat denganMu
Sentiasa ingatkanMu tiap waktu dan ketika
Semoga kalian juga menjadi pilihanNya.


Friday, October 17, 2014

Wellington touchdown for the second.

Yeayy.
Sampai jugak aku ke Welly tahun ni.
Kalau tak si sisuka ni mesti bebel kat aku asyik ajak tak berhenti.
Perasaan bila berkumpul reramai tu MasyaAllah bestnya la hai.
Lagi best kalau semua ada.

Kenapa kami rapat?
Sebab kami pernah membenci satu sama lain satu ketika dulu.
Tapi KMS menyebabkan kami takde pilihan lain selain menerima masing-masing seadanya.
Susah senang bersama.
Orang pon dh cop kitorang 'budak tesl' which can associate with any connotations you give.
Some might be negative and some might as well be positive.
But we adapt.
And we survive.
Until today.

Ek eleh bajet lah kau buat entri pasal TESL.
Lek ah macam lah orang lain xde classmate/batchmate?
Suka hati aku lah!

Leya
Ecah
Nad
Mira Lyana
Icey
Syeera
Abu
Sapik
Yon
Amal
Vee
Ayu 
Farah
Niena
Tania
Zati
Miza
Mira Farzana

They are my family.
One of them is missing.
I don't know whether I should include his name or not.
Maybe not.


Wednesday, October 15, 2014

Busy sampai tak sempat bercinta

Minggu ni.
Adoyai penat baq ang.
Hhhmm.
Start daripada weekend.
Meeting last katakan, lepak tak ingat dunia.
Wuwuwuwuu sedihhh. Rinduuu.
Pastu dengan sibuk AGM lagi.
Pastu Isnin satu assignment.
Selasa pun.
Dan rabu pun.
Kelas memang suka hati aku lah nak masuk ke tak.
And now aku rasa penat nak mam.

Nampak tak caption aku mengarut?
Kadang-kadang rasa jugakla nak bercinta.

Aku sekarang tengah layan citer 'Maaf Jika Aku Tak Sempurna'
So kadang-kadang angau lebih. 
Muahahaa.

Thursday, October 9, 2014

sikit lagi

Sikit lagi je nak balik
Biasa memang macam tu
Bila dah dekat dekat nak balik, momentum jadi low. 
Call family pun dh jadi hari-hari.
Huru-hara sungguh hidup aku sekarang. 
Punca?
Sebab liat nak bangun pagi.
Sokmo tidur lepas subuh.
Guane nak kawin ni niena?
Masalahnya, perasaan jadi morning person tu sangatlah nikmat.
Rasa produktif sepanjang hari.
Tapi nak cuba bermujahadah itu Allahu rabbi, susahnya la hai.
Hari ni contohnya, aku dah determine nak bangun pagi, boleh je sebenarnya.
Oh tahniah niena. Bangga dengan kau.
Doakanlah saya mampu menyiapkan kerja-kerja assignment serta admin saya.
Pehh bekerjaya tak dengar?

Minggu depan nak g Welly.
Tak sabar nak menumpang rumah hell stairs Nadzirah Alias.
Weh Nad, weh weh weh. 
Kesian kita dah lama tak borak.
Atau mungkin selalunya one-sided. 
Aku je yang selalu cakap ye dok?
Ala ala alaaa tapi kau dah biasa kan?

Ha ni satu hal lagi, 
Kadang-kadang rasa nak tampor je.
Tapi aku sabor.
Nak marah pun harapan, apatah lagi nak naik tangan.
Takpe, sabar itu hikmah.
Moga-moga.

Weh weh weh aku dah nak resign.
Bye AUC. Thanks for everything.
Daripada zaman awkward sampaila zaman sokmo kena counterback.
Tapi takpe, aku ghedha.
Ghedha itu pasghah, pasghah itu menyeghah.
Dahla, jom buat assignment. 
Assignment tu lagi disiplin pada hang tau dak?
Depa beratuq elok ja. Isnin, selasa, rabu. 
Haaa mampos!

Ok kali ni betul, bai