Friday, June 20, 2014

Ramadhan



Being good

Being good
It's hard
It's hard to be istiqamah in being good.
Being good itself is forever a 'being'.A progressive action.
Never come to an end, till death.
Everyone wants a husnul khatimah.

Sometimes, I'm disappointed with my own self.
For doing things without thinking with both brain and heart.
I just don't know how to put it in words.
I hate being angry to people.
Because in the end, I'm the one to suffer.

Tuesday, June 10, 2014

Hectic

Student's life
Well, what do you expect my post to be about kalau bukan nak bising pasal assignment, study, kawin etc
Haha tapi this time xde kaitan ngan kawin
I ensure you
It's about my assignment for EDUC 225. The good thing is I don't have exam for this paper. 
But the bad thing is this assignment has A LOT to do. Like seriously, 6 pieces of separate sheets to be submitted for this one assignment. But fair enough, it worth 50%. 
The worse part is, it's due tomorrow and I'm still stuck with it. 
And the exam is the day after tomorrow and I still did nothing for that paper. And it also worth 50%.
So sad, I know.

And look what I'm doing right now!
Still typing, updating my blog.
because I have no idea what to write on my assignment.
If only writing report to students is as easy as writing on the blog.
Actually writing is easy. It becomes difficult when it is assessed.
Why the heck should we evaluate the test when the course itself should be evaluated.
Really.

Arghh 

Lord, help me.
Only You can help me now.
Only you. 
:'(

Saturday, June 7, 2014

Terima Kasih

Terima kasih Sang Pencipta
Terima kasih atas segalanya
Semoga diri ini tak akan terus alpa
Teruskan berusaha
Untuk mengejar redhaNya
Kerna hidup ini tak lama
Sementara sahaja
Akhirat jua kekal selamanya

Somehow kecewa jugak dengan apa yang berlaku.
If only I could turn back time
Kadang, kita fikir apa yang kita buat itu terbaik
Tapi Allah duga jadi sebaliknya
Harus redha
Ada sesuatu yang ingin disampaikan

Pejam mata
Tarik nafas
Ingat
Allah sentiasa ada
If God brings you to it, He will definitely bring you through it

Sempena exam yang bakal tiba
Nak ingatkan pada pembaca yang happen to baca this entri
Niena lah pembaca setia tu
HAHA (oh sungguh pathetic)
Tapi dakpe, blog ini bukan bertujuan dedikasi kepada sesiapa
Ini hanyalah medan jari jemari meluahkan rasa
Asyik mulut berbicara
Bagi peluang sikit pada jari

Eh back to yang tadi
Ingatannya, ingatlah, whatever happened, berusaha
Berusaha dan terus berusaha
Term berusaha sangat subjektif
Jadi terpulang pada anda untuk tafsir
Kerana Allah akan bagi kalau kita berusaha
Kalau dia tak bagi kejayaan pun, dia akan bagi kasih sayang, rahmat nama lainnya
Kita masuk syurga bukan sebab kejayaan kita kan?
Tapi sebab rahmatNya.
Jadi moh ler kita bersama-sama mengejar redhaNya
Moh ler kita berusaha memperoleh rahmatNya
Ikhlas kan hati
Moga apa yang kita buat hanya keranaNya

You know what? bunyi keyboard kat IC ni sangat annoying. keyboard warrior sangat aku. -_-

Wednesday, June 4, 2014

musim bulan mengambang

Ha sekarang zaman banyak assignment
dengan test lagi
dengan perihal elective masing -masing yang begitu begini
lepas tu mula lah semua orang nak mengamuk sana sini
aku sendiri pun asyik rasa nak mengamuk
tapi entahla usually aku cakap je serabut, nak mengamuk
tapi tak reti sangat nak mengamuk cemana
aku mengamuk aku bebel dekat orang cite semua
pastu lega
tapi seriously, kelemahan aku adalah bila gaduh  ngan orang
sumpah itu perkara paaaaaling aku tak suka, paling boleh buat aku down, takleh study, takleh senyum ikhlas, semualah.
tapi benda tu semua memang takleh control
sebaik mana pun kita cuba untuk menjaga hati orang, tapi kadang-kadang lidah ni lagi laju daripada akal
begitulah. 
tapi yakinkan sahaja pada hati 'all iz well' 
Allah tengah menguji
ada sesuatu yang ingin diajar.

Seriously banyak sangat keje aku sekarang :(
But done 2 tests and i'm not really satisfied.
Pray the best for me for my exam pretty pleaseee..