Saturday, May 31, 2014

kenapa aku gelabah?

serious.
kenapa aku over gelabah cenggitu.
mesti beliau hairan.
ah lantaklah.
jangan overthink.
shall we?

takde, ekceli aku ingat si pulan tu nak kenakan aku.
pastu rupanya dia sengaja je.
lepas tu sama sama hairan kenapa jadi sedemikian.
malu jugaklah ekceli.
tapi aku taknak pikir.

perasan tak 'ekceli' aku tu sangat comel?
kahkahkah kalau rasa nak lempang silakan.

Thursday, May 29, 2014

Bila dah tekan nak menaip, mesti stuck kat box 'post title'.
Tak realistik betul.
Selalu kita cakap memang takde tajuk specific. 
Nak cerita minggu ni macam-macam ada.
Penat oii.
Tapi begitulah student life ye dok?

Cumanya hari ni macam hampir mengamuk jugaklah.
Takde aku tak kisah pun orang nak mintak tolong bab-bab assignment ni.
Tapi ada lah seorang makhluk ni pelik sikit cara minta tolong dia.
Mintak jawapan terus. 
Apekah? -_-
Tu bukan caranya adik manisss.

Lagi satu assignment next week untuk mengusutkan kepala.
Takpe niena, you can do it!

Saturday, May 24, 2014

Game


Dunia hanyalah permainan dan senda gurau.
Dah berapa kali diingatkan dengan ayat tu dalam Qur'an tapi manusia masih lalai.
Tak, aku bercakap tentang aku.
Ya aku masih lalai dengan permainan dunia yang sementara ni.
Kadang-kadang berhenti dan berfikir sekejap, di mana kedudukan aku di sisiNya?
Banyak peringatan di sekeliling.

Syukur.
Syukur padaMu ya Allah kerana orang-orang skeliling yang kau anugerahkan.
Aku tahu aku tak sempurna.
Tapi mereka menyempurnakan aku.
Aku mahu bersama mereka.
Orang-orang yang aku sayang. 
Sampai hujung nyawa.
Thank you korang.

                                 




Thursday, May 22, 2014

just a try

It was like barging in someone's random party.
And you have no idea what's going on.
But tried to be one of the party freaks as well.
What??

Yeah but the main idea is there.

Alhamdulillah.
Semoga segalanya berjalan dengan lancar. 
I believe, you can do it. We can do it. 

Semut hitam yang berjalan di atas batu hitam pada waktu malam.
Pernah dengar tu?
Itu lah IKHLAS.
Sukar. 
Kerana itu rahsia antara sang hamba dengan pencipta. 
Benar-benar dua hala. 
Tiada unsur lain yang menempel.
Sukar.
Tapi usaha harus ada.
Allah Maha Mengetahui.
Biar Dia saja baca hati.



Monday, May 19, 2014

A piece of mine

Crashed? Conspiracy? Missing in action?
Gosh! Nobody ever knows.
She still wants to leave in the country.
It's the country of our ancestors.
Oh please, just don't interrupt God's businesses.

(nienaMS, 18th May 2014)



Feel honoured to meet a respected figure, a New Zealand poet, writer and film writer, Anne Kennendy. Hope to spread my wings. InsyaAllah. :)

Tuesday, May 13, 2014

it's gone :D

Oh my!
Can't believe it's gone!
This fast?
At least, gradually.
Congrats Niena :D

My marks are not so satisfying. Sigh. Need to work harder. 
Go Niena, go!

I really love listening to Bridgit Mendler's.
She got her own style.
Very original.
The lyrics are so story-like kinda songs.
And the music is catchy.

Sometimes, when I think about it, I'm freaked out.
I just don't want it to happen again.
I just wanna be happy.

Thursday, May 1, 2014

Changed.

Thank God I expected it before.
But still, frustrated.
Like who cares right?

I was so stressful past few days.
Because I got an assignment due in less than 1 week.
Yet I still did nothing.
Because I got other stuffs to do.
And all those stuffs were like interweaving in my head.
I wish I could entangle them all.
And plus knowing about the thing that I don't wanna know on my moody day.
It's just a complete messy day.

Now, I gotta work on my assignment. 

Well well well, everybody's getting marrried. 
Congratulations. 
And congratulation in advance.