Wednesday, January 29, 2014

berat

Berat rasanya mahu angkat kaki

Tapi perjuangan harus diteruskan

Aku kena tabah. Yes, "every hello ends with a goodbye"

Lately, lagu "Salahkah" yang Rossa ngan Hafiz nyanyi tu asyik terngiang je dalam kepala aku. Haha syok pulak layan cerita tu. Gila lah si Mas tu punya obses kat Jebat. Dahla si jebat tu beso bapak, hati kering, boleh Si Mas tu ngengada gitu. Haha. Tapi lakonan diorang tu menjadi semacam aku tengok. Mana tak jeles si Qi. Ok k xnak cakap pasal retis actually. 

Ni nak balik Auckland tak lama dah. Haih, berat nanang orang kampung Nomad kata. kihkih. Maafla aku memang dh terjatuh tersungkur sama itu Nomad. I like him. His character is so cool. Huh apasal mamat tu cakap cenggitu tadi? gelabah jugak tapi play cool. Gituuu..

Aku sekarang ni macam dah tak reti nak menulis A to Z sekarang. Aku just tulis anything yg cross my mind. Usually random things. Bila aku ada benda nak tulis selalunya aku xde mood nak bukak laptop. Bila aku ada mood nak tulis selalunya aku takde motip. Haa gitulah. Jadi, tak heranlah kalau blog aku semakin bosan. Eh, ke memang dari dulu buhsann?? haha

Hari tu keluar dengan rakan taulan. Haih aku cuti memang duduk di rumah asah skill surirumah yang kadangkala membosankan. Jadi tersebutlah kisah aku dapat keluar, jadi mahu spam dengan gegambar. Mahu ditempek di sini buat kenangan. 


Alaaaa alaaaa gambar belerrrr... Sedih ah ni. Tapi aku lebih 100 kira boleh angkat kening ah siket. heheh. Sebenarnya mula2 depa ketaq ngan aku tapi entah guane pait boleh ambil luck aku. ceyt -_-

Kiri tu aku, tengah pait, kanan ikhwan. Aku rasa pait macam tepu. Ke tough? Entah. Asal dia bahagia. 


Dan bawah bawah ni semua gambar bongok dan bongek aku.













Sabar je. Sukati dia ni ambik gambar aku tak ready. Nampak gila aku kepoh. Jijah ngan Ikhwan steady je pose dari awal sampai akhir. Foine. Foine. 







Perasan tak Pait memang suka pejam mata bila ambik gambaq. Cameraphobic nama penyakit dia ni. sukati. Anyway, thanks guys for making my day. Actually happy sangat :') hihiiii. Hope to see more of my friends before I go back to NZ. 

K lah, untung aku dapat souvenir dari Korea tau. Hehe. 

Aaaaaa k tak reti ni nak buat penutup.
Bye.
Assalamualaikum. 

Monday, January 20, 2014

Bismillahirrahmanirrahiiiim....

Assalamualaikum. Lama dah rasa jari tak menari di keyboard ni. Asyik menekan di handphone or ipad je. Rindu nak menulis di sini tapi masa tak mengizinkan.

What I've been up to?

- Program with school kids. (facilitator)
- Family outing. (every weekend) Eh ni bukan cite tau, ni literally family outing. I tak layan variety show korea okay?? haha
- cooking. (at hoe, everyday. parents keje, aku jadi tukang masak kat rumah)
- shopping 
- editting
- driving

Ha gitu lah sedikit sebanyak my hours were spent. Ok sekarang korang bayangkan seorang suri rumah sepenuh masa, itulah niena di Malaysia. Hahaa ok seriously ni bukan rungutan. I enjoyed doing all those things. Well, duduk rumah 3 bulan je, pasni nak tinggal family lagi so why not berbakti kepada parents, ringankan beban diorang sementara dok ada di rumah ni. Cuma kengkadang tu serabut sikit bila dh pla ngan kengkawan pastu terpaksa cancel kan last minute sebab family ada plan lain. 

Cuti ni gila lah aku shopping. Warghhh tapi kenapa rasa tak pernah cukup??? Kuatnya nafsu shoppingg... Online pun aku laju, yang depan mata pon aku laju. Hai apa nak jadi niena? Tapi syioooooooooooooooooooooookkkkk. Ampa tak tau perasaan kami lepaih beli semua benda tu? Kami syiooook oooo tapi lepaih tengok duit kami sedih sat, pastu draw duit syiok balik, pastu sedih balik pastu syiok balik pastu pastu pastuuuuuuuu.......... Ha gitula. Ampa yang baca pon gila sama naik. Hahaa

Ok bye.

Muahh.