Wednesday, November 20, 2013

Roadtrip to North Island part 3

18 November 2013.

And this was the last day of our trip.

View from our house

Dah nak balik dah. Set up tripod dulu. Kita photoshoot dulu.





ni kat bahagian luar rumah. 



ohh bakal2 pendidik masa hadapan.

Tepi jalan. 


Ni dah sampai Cape Reinga. Masa ni semua orang lapar sangat. Paling lapar aku la. Pastu bawak turun la pancake yg buat kat rumah tadi and makan la. Time makan tu perasan la orang tengok pelik je sampai la tetiba ada sorang Makcik omputeh ni datang and cakap "You're not supposed to eat here, this is a sacred place. Nobody is allowed to eat here" And we were like "Really?? We're really sorry bla3.." and she was like "ohh.. No worries. that's okay" Seriously malu giler. Haha. Tempat ni actually tempat pertemuan roh2 orang2 yang dah mati mengikut kepercayaan diorang. Tempat mulia la kira.
Ni lah view Cape Reinga

Ha yang kat bawah tu lighthouse. Kira trademark dia la. Tapi kitorang tak turun sebab kejar masa. Kalau turun actually lagi cantik.





tepi2 jalan yang indah





Last activity, cycling. 




K end of story. 

Roadtrip to North Island Part 2

17 November 2014

Second Day, ada drama sikit. According to our schedule, we were supposed to go to Cape Reinga on the sencond day. But on the way, something was wrong with one of our cars. The was a piercing sound somewhere from the right back tyre. Sumpah aku cuak sebab dengan kakak2 aku banyak kali dah jadi hal dengan tayar. Dahla semua pompuan so aku memang cuak habis sebab sapa je pandai tukar tayar. Tapi tayar ok, tak flat. And we suspected that there were stones tersekat dekat rim or somewhere. And we called the insurance team and bla3 after few hours they arrived. And yes, Alhamdulillah beberapa ketul batu kecil berjaya dikeluarkan. That's all. Nasib baik lah takde ape2. ANd because of that, it dragged our time, and we had to cancel our plan to Cape Reinga that day and just went to 90 Miles beach. We postponed Cape Reinga to the next day. 

ni lah stesen pertama. terpaksa berhenti sebab kereta problem. tetiba view cantik plak. amik gambar selai dua dulu (banyak la sebenarnya)




Ni unplanned picnic.  Disebabkan mechnic tu cakap akan sampai dalam masa sejam lagi, lalu kitorang pun picnic jelah kat sini




masing2 dah lapar giler time ni

menu : ayam goreng kunyit. simple.

driver tengah melayan perasaan jap

dah kenyang dah masing. muka hepi habis.


mechanic tak sampai2 lagi. main game dulu.

Aaaand yeah. 





Perjalanan diteruskan ke 90 Miles beach.


There u go! 90 Miles Beach. Macam desert sebab dia sangat kosong dan lapang. Hanya pasir, laut, langit, awan, matahari dan manusi.





Ni dah nak balik dari 90 Miles Beach ke accom. Macam twilight punya setting kat sini.

Cliche ah gambar melompat.
Cantik gila tempat ni. Subhanallah. Rasa kerdil sangat diri ini sepanjang trip. Betul la orang kata, jauh perjalanan, luas pemandangan. Indeed. :')




tak pernah jemu pandang langit kat sini.

lembu yang hot. sokmo kitorang ambik gambar diorang. haha

menu dinner : BBQ. Sedap!!!! Thanks Zatiiiii....

End of part 2.