Wednesday, July 31, 2013

I wanna be a better person

I wanna be a better servant.
I wanna be a better daughter.
I wanna be a better sister.
I wanna be a better friend.
I wanna be a better person to all people around me.
Sigh.
I hate writing when I'm down.
Cuz it's obvious.
Sometimes I'm low without having people around to knock me down.
I just got upset without any reasons.
I guess that's just spices of life.
Life is too short for hatred.
Life is too short to regret.
Life is too short for vengeance.
Seize the days left for you.

Astaghfirullahalzim.

Miss my family.
Miss them.
Raya is approaching.
And my family is away.
And Ramadhan is slowly leaving.
These two things make me upset.

Ya Allah, tabahkan hati hambaMu Ya Allah. :'(

Sunday, July 21, 2013

fasting experience in oversea.

Kadang kadang jari dah beria nak taip tapi bila masuk dalam box 'title', selalu stuck. Tak tau nak letak 'title' apa. Kadang kadang sesuatu luahan hati tak memerlukan tajuk. k.

Alhamdulillah dah masuk hari ke11 Ramadhan hari ni. Bermakna dah masuk fasa kedua iaitu maghfiratullah. Fasa pengampun. Jadi sama sama lah kita perbanyakkan taubat. Semoga Allah menerima taubat kita dan semoga level takwa kita meningkat lah dengan berlaluya Ramadhan ni nanti.

Well, just wanna share my experience fasting in oversea for the first time.. Alhamdulillah, here in New Zealand, we're in winter which means night is longer than day. Which also means that we fast shorter than in Malaysia. Roughly, we break our fast at around 5.15 to 5.40. The challenge here is that Muslim community are minority, so all of the people around you are eating everywhere. Unlike in Malaysia, you don't see people eating publicly even if they are not fasting. But, having fasting for about 15 years, that's not a major problem.

So basically, fasting here is awesome. Because you get free Nasi Arab everyday. You can get it if you want. And people are giving free food everywhere also. Alhamdulillah. I think, so far, my stomach has been westernized quite a bit because of the diverse community here which makes me consume everything. But this Ramadhan, my stomach has been Melayu-nised back. hihii.. One thing I miss about Ramadhan in malaysia is terawih in surau/masjid where you can hear beautiful voice from the imam. Here, we do solat terawih among girls only. But at least, we get more ilmu about terawih because if in Malaysia, we are only makmum, we only follow the imam until finish but here, we learn to lead the solat and experience to know the kaifiat from A to Z. There is a wonderful feeling when you gather with your friends just to get His redha :')

Another thing, I think, one thing wonderful being here is that, despite knowing about the course I'm taking, I also gain a lot of knowledge about my own religion, Islam. Islam is beautiful. Indeed. You appreciate it more when you're in minority group. Here, I learn to pray anywhere, in the fitting room, on the field, at the beach, exit door etc. If in Malaysia, we pray wearing telekung, here, we wear whatever we are wearing, as long as there is no 'najis' and covering our aurat. What I learnt from it is that, I feel the Merciful and the Almighty of Allah. Everything on earth is Allah's. Not only in the masjid, musalla etc.

Well, that's just a bit about my experience in Kiwi land so far. Terbanyak pulak bebelnya. Haha.

Deep inside, I miss my hometown. I miss my parents. My mum, my dad, my sisters, my brothers. I miss my home. I miss Malaysian food from Malaysia. I miss everyhting about Malaysia.
:'"")

Selamat menjalani ibadah. :)

Monday, July 15, 2013

Ramadhan Kareem

Ramadhan tiba lagi.
Alhamdulillah.

Semua pon dah tahu kelebihan bulan Ramadhan kan? So, moh lerr sama2 kita kejar pahala. Umat Nabi Muhammad ni umur pendek pendek, sebab tu lah dikurniakan untuk kita bulan Ramadhan yang pahalanya berganda ganda. Nak2 kalau dapat pula malam Lailatul Qadar (semoga kita bertemu malam itu), lagilah berganda ganda pahalanya. 

Kita masuk syurga dengan rahmat Allah, jadi selalu lah berdoa kepadaNya agar sentiasa dirahmatiNya. Semoga Allah sentiasa membimbing kita supaya tidak tersasar dari agamaNya. Paling takut kalau nikmat iman ditarik sebelum nikmat nyawa tu sendiri. Nauzubillahminzalik. 

Jonet dah ada kawan. Kalau gatal sikit mungkin boleh jadi lebih daripada kawan.

kiri tu remy. untungla Jonet dapat kawan.

Hari tu bebudak Welly datang. Kejap je la tapi. Tapi ok la dapat spend banyak masa jugak ngan diorang. Sempat bermoreh di Hulucat. Bubble tea yang tak sesedap Cool Blog. sobbs. Cool Blog, I miss you. :'(
ini bebudak welly yang datag Auckland hari tu. I'm happy girl. Full of laughter! They're the best. Nanti jumpa lagi ye korang.


Ok, selamat menjalani ibadah puasa semua. Semoga sama sama menjadi ahli Ramadhan. Moga dengan berlalunya madrasah Ramadhan ini menjadikan kita hamba yang lebih baik. Aaamin. 

Peace! 

Assalamualaikum. :)

Thursday, July 11, 2013

spesel

Dia bukan bestfriend aku.
Tapi aku yang bestfriend dia.
KAHKAH.

Rindu kau lah sisuka.


Wellington

Assalamualaikum.

Apa khabar pembaca pembaca blog niena hari ni? niena harap anda semua sihat.
Puuui! Ceh. Fefeeling nak jadi Irine Nadia Marcello gittew. Haha. K fine, aku tak kahwin lagi, takde anak lagi, so tak payah nak Irine Nadia Marcello sangatlah!
By the way, congrats Irine for winning 'Blogger Of The Year' at Digi Wwwwow Awards recently.

Ok2 ni blog aku, so ceritanya mestilah pasal aku. Bukan pasal orang lain k. Nak cerita lah hari tu kan g Wellington. So mesti la nak tabur gegambor (gambar2) sikit kat sini. Hiks.

Begini, tersebutlah kisah pada 3 Julai 2013, 6 orang budak Auckland telah pun pergi ke Wellington untuk event BERSATU dan jugak untuk hal2 peribadi masing2.

At the airport. Auckland Doemstic Airport.

We were too hungry and decided to buy Dunkin Donuts at the Airport. No worries, Halal!


Because of too hungry, look what she did! hah habis kotor tudung. Muka sedih sangat lah tu. 

Yes, she can be the ambassador for Dunkin Donuts. Makan control ayu gittew.

OMG. Sedap sangat ni. Konon nikmat habis.

Yang kiri tu dah macam pelahap. Malu den nok buek menantu. Dah la takdok sapo laie. Yang kanan plok, merenung masa depan.

Gediks. 
Tahukan anda apakah itu BERSATU??

BERSATU is an annual sports and curricular activities for Malaysians in New Zealand. Every region will send their contingent to participate in the competition like basketball, frisbee, netball, debate, soccer, rugby etc. Like we, from Auckland, we have two teams, our contingent team named Auckland Umno Club (AUC) and the other contingent named Union of Malaysian Student in Auckland (UMSA). The other teams are Wellington Malaysian Student Association (WOMSO) etc lah.

ni team frisbee girls from AUC

frisbee
 

soccer

datang sokong kejap je pastu tak tahan sejuk, balik.

debaters from WOMSO. gugur jantung den. hoih! gatal!manade,

debaters from AUC. blur sikit lah sebab gambar ni zoom.

tesl auckland and wellington = tesl 11.7

Ok enough with BERSATU. Jom tengok view around Wellington. 




ni city nyaa.

the wind is strongly wild i tell you.. -_-
  
gembiranya vee

aku pun apa kurang hepinya.. weee~



gembiranya jumpa benda lah ni tengah jalan. rasa macam ada kat Malaysia. Tetiba time kitorang lompat, semua orang keliling, watch and learn lah kekdahnye. hewhew.. Lepas aku buat, semua orang buat. Awwh terasa femes kejap.


And these are the pictures around Wellington Harbour.




Ni plak around Parliament Buildings. Yang satu ni orang panggil dia Bee Hive sebab bentuk dia macam sarang lebah gittew. Unik kan?



I really like this building. Very beautiful.

Gathering. #cintamalaysiakitchen Aku punya koey teow goreng sumpah pedas giler time ni. Tak terasa langsung sedapnya sebab terlalu berapi. 

Last day in Wellington, last lunch. Like usual, mine is Char Koey Teow. 

And therefore, goodbye Wellington. Thanks for treating me well. Till we meet again next time. 

Hah sebelum tu, meh sini nak kenalkan kawan baru, Jonet namanya. Say hi to her. Buku2 tu hasil tangkapan di Witchoulls yang murah gilosss...

Ok thanks for reading. Bye!

Monday, July 1, 2013