Thursday, June 27, 2013

exam

Yes. masih lagi exam.
2 more papers.
Pray for me.

Semalam is 'a day'.
Lepas paper pegi jalan2 kat city.
Beli barang dengan duit yang masih berbaki.
Nak cerita pasal baki dalam account sungguh menyedihkan.

Terjumpa dengan sorang pakcik Indon lepas keluar kedai.
Banyak yang diceritakan.
Antaranya pasal saudara2 Islam kita sendiri.
In short, ditindas di negara sendiri.
Alhamdulillah malaysia masih lagi sejahtera.
Dah lama katanya tinggal di Auckland.
25 tahun.
Nak mencari kebahagaiaan.
Hidup ini sementara.
Antara pointnya.
Rasanya ada jugak dalam 20 minit dengar pakcik tu ber'kuliah'. haha

Lepas dah sembang dengan pakcik tu,
nak cross jalan,
terserempak pulak dengan sorang mat salleh.
pastinya tinggi.
*aku berlari lari nak cross jalan, kejar traffic light yang masih hijau*
And dia tersenyum2 sambil jalan dengan slumber.

He : Are we rushing?
Me : Yes, we are. Hahaa. *ketawa hambar. agak awkward disitu.*
He : No, I'm not. *tersenyum slumber*
Me : Hahaa.. *taktau nak jawab ape. Dalam hati, "haruslah kau tak rushing, kaki kau panjang mana -_-"
*dah lepas traffic light*
He : Are you Malaysians?
Me : Yes, we are. how do you know?
He : Of course I know. I've been to Asian countries. Malaysia, Philipines, Indonesia bla3..
Me : Ohhhh
He : Are you studying in City campus?
Me : Yes, we are.
He : What course are you taking?
Miza : Education.
Me : English specifically. Well, future teachers. hehee :P
He : Oh, so you're studying about Marxist bla3.. *dia start bebel pasal Marxist bla3*

Hahaa and the conversation went on and on.

What a day. Kelakar bila teringat.

Kadang kadang Allah pertemukan kita dengan orang random. Yang tiba tiba kita berbual panjang. Dan semalam, ada dua orang. Mungkin nampak macam biasa. Tapi bila difikirkan, semua yang Allah aturkan ni bukanlah random.

Nothing much. Mungkin ada sesuatu yang Allah cuba sampaikan dalam musim exam ni.

Assalamualaikum.

Friday, June 21, 2013

the transparent me

bayangkan sebiji gelas kaca transparent.
letak air oren, dapat teka itu air oren.
kalau kaler cokelat tu, mungkin coffee,
kalau kalaer hitam2 pudar gitu mungkin nampak cam milo.
kalau kaler putih bersih, susu lah tu.
camtu lah aku.
transparent.

and aku ni jenis cepat percaya orang.
and cepat sayang orang.
jadi mudah lah kecewa.

sebenarnya bila fikir balik.
aku ni takde rahsia. kot.
sebab semua benda aku cerita kat orang2 terdekat aku.
entah. tapi aku hepi begitu.
kalau ada yang nak korek rahsia aku senang je.
korek je dekat orang2 terdekat aku.
tak perlu ada title bestfriend untuk boleh tahu rahsia aku.
aku hanya ada trusted friends. gittew.
haa tu pun kalau mereka no longer trusted.

malas ah nak ada one single bestfriend. rasa macam budak2.
dulu zaman sekolah suka nak declare2 bestfriend bagai.
pastu asyik sentap. bosan ah.
baik hidup berbestfriendss. alah, lagipun memang semua friends pon best.
kalau zaman sekolah rendah dulu tulis diari siap ada kawan baik kawan jahat tau. haa jangan main main.
sekarang kalau ada column tu, aku jawab 'semua insan yang mengenali diri ini, peminat2 yang sentiasa menyokong niena dan... bla3....'
*berangan sambil pegang trofi*

sebab aku pikir macam ni lah.
kalau kita nak orang baik ngn kita. kita mestilah buat baik ngn orang dulu.
kalau tak jadi jugak, mungkin ada sebab Tuhan tak nak bagi kita baik ngan dia.
Bila orang buat perangai ngan kita, baik kita fikir. "Oh ni mesti ada benda x baik pernah aku buat kat orang dulu. Mungkin aku x perasan."
Allah ada sebab untuk setiap apa yang Dia buat.

Best kan kalau kita macam heroin2 dalam cerita. Ces kau. Berangan.
Serious do. Cerita memang banyak pengaruh aku.
Aku asyik berangan ala2 fairytale je sekarang.
Mengharapkan prince charming turun dari langit.

Ala saya memang suka awak pun.
Awak je yang tak suka saya.
Tak suka x pe. Tapi jangan ah kutuk2 saya kat belakang tau.
Saya suka awak je pun, bukan buat apa pun.
Apa aku merepek woi.
Kahkahkah.


Panjang plak aku bebel.
Lol.

Hari ni ada shinding farewell sesenior nak balik Malaysia. bestnyeee...
Bye.


Tuesday, June 11, 2013

Speechless

Aku baru lepas lipat baju.
Dalam malas malas aku bukak buku.
Juga buka facebook dan youtube.
Layan Taylor Swift.
Pastu Taylor Swift nyanyi lagu Love Story dalam private concert tu.
And the feeling was.
The one song that won't give the same feelings like other songs.
But itu bukan focusnya,
Sisuka call tetiba memberitahu berita yang aku kira "gulp".
Hanya mampu ketawa.
HAHA.
Ketawa kecewa.
Tapi lagi kesian kalau jadi Sisuka.
Mesti terhimpit terpenyek.
Buat lah keputusan terbaik makcik.
Apa jua keputusan kau aku hanya akan HAHA.
Sebab aku yakin itu keputusan Dia.

Peace!

Monday, June 10, 2013

Make it simple people.

Life is simple.
Don't make it tangled.

It's frustrating when we keep taking care of the flower,
yet it keeps wilting.

It's frustrating how we keep putting on smiles and laughters,
but what we get back is just shit.

But

Make it simple.
Just throw the flower away
And smile to other people.

Life is not that bad.
Cherish it.
We live just once.
Make it 'meaningFULL'

Bye.

Thursday, June 6, 2013

minum susu basi

Assalamualaikum.

Satu hari di KMS dulu aku pernah minum sabun.
Kononnya nak sucikan hati.
Tapi aku lupa itu bukan caranya.
Hati perlu dibersihkan dengan solat sunat taubat, zikir dan hiaskan dengan sifat sifat mahmudah.

Hari ni sakit kepala.
Ambik keputusan untuk makan cereal feveret rice pops dengan susu feveret.
Meadow fresh chocolate milk. (rasanya tak perlu spesifik sangat kot niena. tapi sukatilah)
Pastu makan.
Rasa masam.
*tengok expiry date kat botol tulis 9/6/2013*
Belum. Hari ni baru 6 jun.
*in denial. tak mungkin tadi tu rasanya masam*
Makan lagi.
Masam lagi.
*hati bertanya, mana rasa susu yang sedap tu? mana??*
Makan lagi.
Masam.
Makan lagi.
Masam.
Makan lagi.
Masam.

GIVE UP.

*pergi dapur. tuang semua dalam sinki*
Sedih.
Lapar.

Jika anda mengerti.
Tak semua yang dapat paham perasaan ini.

Academic integrity sangat annoying ok? Kau ada attempt 10 juta kali. Jadi buatlah sebanyak mana pun sampai kau dapat 100%. Soalan tak banyak. 5 module. Setiap module ada 6 soalan. Tapi sangat annoying.

Sekian laporan hari ni.

Monday, June 3, 2013

Happy Birthday Queen!

Mungkin tajuk post ni nampak macam nak wish birthday kat queen tapi teeet! Korang salah.
Tapi kebetulan semalam one of us punya birthday celebration. Birthday nya dah lepas which was on the 29th. Since we have no time to celebrate on the day, so we decided to celebrate it yesterday :)

So to farah, Happy Birthday.
Semoga bahagia selalu.
Semoga dikurniakan kejayaan dunia dan akhirat.
Semoga menjadi anak solehah.
Semoga menjadi kawan yang baik dan disenangi.
Semoga menjadi isteri solehah soon.
Semoga diberi kemudahan dalam setiap pekerjaan.
Semoga diberi ketenangan hati.
Again. happy Birthday :)

So sedikit cebisan gambar.

aaaaaa autumn sangat cantik. pokok tuuuu

menu : mi soto, cekodok, epal

semangat ha muka cik ayu kita

muka mira

miraa...

underneath pokok klapak! waaa sedihnyaaa rindu pokok kelapaaa... :(



poker face farah

tu hadiah from us.

dia ni suka buat muka

US

aaaaaa aku suka gambar niiii... tapi aku xde dalam gambar :(
Oh ya. hari ni Queen's birthday. So it's a shopping day. Banyak gak aku beli. Aaaaaaa...

Weh 13 June ni aku dah start exam.
Pray for me please.
Ya Allah berikanlah aku kekuatan untuk terus berjuang.
Takut (tapi masih malas. SIGH)

Bye.

Sunday, June 2, 2013

corn flake (konflik)

I am just readable.
Can't hide my feelings.
I don't like certain things that are happening now.
I don't like certain people that keep bothering me. or US.
I want to be happy with the people around me.
I don't want other people to enter and bring all the awkwardness.
I know you are nice.
But we want space.
Sigh.
If only you could understand.
Oh please. Please understand us.