Tuesday, May 21, 2013

Tania has turned 21

Happy Birthday Niaaa...
Yesterday, we made a birthday surprise for her.
The seniors came with bunch of food.
Awesome!

May Allah bless you friend. :)


serangan monyet 
kek monyet khas untuk birthday girl. credit to kak najat and zati.


makanan untuk small party



cute birthday card made by ainul. creative nyeee.... 

mereka yang menjayakan this small and simple party





pengaruh gwiyomi yang tak berkesudahan









May Allah grant you with all happiness in the world.
Byee...

Sunday, May 19, 2013

off to piha beach

Alhamdulillah seharian jalan jalan today.
Pak Cik Miza datang dengan wife dia. Jadi kitorag bertindak sebagai co-pilot tak bertauliah. Jadi haruslah sesat sesat gitu kan..

We were off to Piha beach. Subhanallah. Cantik sangat Piha beach. Windy teramat. Sejuk menggeletar la. Betapa kuatnya angin dia sampai pasir pun terbang boleh masuk mata. Bila tengok tu nampak je pergerakan pasir. Cantiiikk.. Tempat ni kena pegi and experience sendiri. Indah rupa dari khabar. hahaa

This is Piha Beach. Can you see the lion rock there? It's the trademark of Piha beach. 

nak juagk. Peace!

ce fokus kat pasir tu.. and rumput rumput tu. itu effect angin dia yang sangat kuat. sampai aku jalan pun rasa nak terbalik.

ombak dia kuat. 

nampak tak rainbow.. uuuuu~ "where rainbow ends" gitteww

2 rakyat kelantan berjaya menawan gunung everest. (pakcik & makcik miza)



view from the top of lion rock






dah nama picnic kan.. haruslah bawak picnic. haha


hewheww gambar ni macam typical la kan kalau kat pantai

alo tomei tomei


Alhamdulillah dapat bersujud di bumi Allah yang indah ini, 


Pastu kitorang gi Mount Eden. Kononnya nak tengok sunset tapi x sempat. Hahaa. Yang dapat boipren je. Haha. Jumpa sorang mamat dari Germany. He's been in Asia for 8 months y'olls. And dia saangat suka Asia. Dia cakap dia tak berapa suka New Zealand. Haruslah kan, bukan banyak beza pun ngan Germany dia tu..
Best giler borak ngan dia. Sebab dia saangat cool and nampakla sangat suka orang Asia.
Do you like me Chris? kbye. #genglonerberangannakmatsaleh

kat mount eden ni, ada satu kawah. katanya volcanic are. tapi x aktif la.
From the ttop of Mount Eden. Sepatutnya cantik tapi sebab dah gelap. They say, here is one of the best views of Auckland. 



Ni lah Chris nya. 
okbye. Thanks for reading.

Wednesday, May 15, 2013

roda kehidupan

Selalu orang cakap hidup umpama roda.
Betul la tu.
Hidup ni macam roda.
Roda yang akan terus berputar.
Bila di atas senang, gembira dan selamat.
Bila di bawah, sedih, kena pijak, ditindas, potensi nak kena taik ayam pun lagi besar. Boleh jadi kena taik lembu. Lagi dahsyat. Pastu kalau tayar pancit, dah sah sah la salah kau, bukan salah yang ada di atas tu. Kau yang pijak paku.

Begitulah.

Hidup ini jugak macam roda sebab
Roda akan terus berputar
Berputar bermaksud akan terus bergerak maju ke hadapan.
Bila maju ke hadapan bermaksud akan terus ketempat tempat berbeza as time passes by
Bila ke tempat berbeza bermaksud akan berjumpa suasana dan persekitaran yang berbeza.
Kalau di jalan rata, untunglah nasib badan.
Kalau di jalan kampung tanah merah, silap silap berselepat jugakla lumpur dekat roda.
Kalau jalan berlubang lubang, sakit jugakla nak tahan.

Begitulah.

Tapi harus akur. Selagi roda itu berputar bermaksud kehidupan masih berjalan.
Jadi kena redha.

Kalau Allah cipta kehidupan macam pembaris. bosan bukan? Kalau orang tanya, apa pengalaman hidup yang paling menggembirakan? menyedihkan? memalukan? dan sebagainya mesti jawapannya sama saja. Sebab tiada putaran. Bermakna hidup monotonous. Mendatar.

Semua ciptaan Tuhan itu ada hikmahnya.
Perlu sentiasa bersyukur.
Suka tweet shuk yang ni.
Indeed. :)



Tuesday, May 14, 2013

cikgu add math kesayangan

Assalamualaikum.
Dulu masa kat soksek, ada sorang cikgu ni. He's my add math teacher. He's my favourite teacher ever laa. Eh, tapi banyak lagu cikgu cikgu kesayangan aku actually. hehe. Cuma hari ni saja nak ceritakan pasal dia. Masa kat soksek dulu, dia ni cikgu yang sangat tegas. He taught us (5 Jauhari) add maths for two years, since form 4. Tegas tak tegas dia, contoh kalau dia nak buat test, dia akan letak siap siap markah lulus. Kalau sapa tak lepas markah tu, kena la hukuman hukuman yang telah ditetapkan. Contoh : (rotan tapak kaki, jalan itk etc). Nampak macam lucu dan mustahil tapi serious dia buat. Tapi kitorang jenis kena punish dengan dia pun masih lagi beronok ronok. Maybe because dah ready mentally, so macam tak rasa geram la bila kena punish tu. Sebab ususally time nak test, semua orang akan struggle gila gila sebab takut kea dengan dia. But at the same time, dialah cikgu yang kelas kitorang paling rapat. Ingat lagi kalau dulu time kelas lain, semua duduk tempat masing masing. Tapi bila time add math je, semua tarik kerusi meja duduk keliling meja cikgu. Sampai kadang kadang cikgu nak bangun tulis kat whiteboard pun macam terblock jugakla. Kira ramai jadi minat add math sebab cikgu rahim yang mengajar. Approach dia, laju, express. Tapi bila kita selalu pegi tanya dia, boleh la catch up. Even though dia laju, tapi semua orang selesa ja nak pi menempek kat dia tanya soalan selalu. Plus, bukan kelas aku je, kelas lain pun selesa ngan dia. Kadang kadang sampai berebut cikgu rahim sapa punya. hahaa. Hhhhmmmm... Bahagia pulak teringat kenangan high school.

ni suasana dalam kelas time bertanya soalan add math kat cikgu. semua kerumun. kadang kadang sampai bergaduh berebut turn. cikgu yang di kerusi biru tu k. haha sampai tenggelam. cuba teka mana aku? hehee

ni classmates aku. time ni cikgu belanja diorang makan roti canai. 

ni time kenduri sebelum exam. 

ni time jamuan raya. these are my classmates with cikgu rahim at the centre. dua orang kat tengah yang bawah tu macam psychic cikgu jugakla. haha. jubah tu cikgu yang belikan untuk diorang tapi rahsia. hehe.

Macam mana boleh tetiba tercerita pasal cikgu ni. Takde, tadi cikgu tergur kat fb. :) hehee..




Ini random. But it makes me miss my high school :')
*shed tears*

 

Sunday, May 12, 2013

Hello Kitty cafe yang comel :)

Minggu ni banyak assignment. Jadi hari ni kitorang keluar ke cafe Hello Kitty yang comel sebagai tanda hilangkan stress. Konon la kan. Hahaa. Naluri keperempuanan yang melampau bila datang bab bab benda comel ni. Memang comel la. Hello Kitty from A to Z. Pemiliknya haruslah korean kan. Orang orang Korea je yang caghe bab bab comel comel ni. Mat mat salleh lek je. haha. Melayu? Haruslah jakun. Haha.Sebenarnya g sana kitorang tak makan pun. MAHAL. Kalau dah dalam dollar pon mahal, kalau convert ke RM memang menitis air mata lah. Tak sanggup. Terasa macam makan di hotel Palace of the Golden Horses paling kurang pon. Ha kau. sanggup?

Watak watak hari ni ialah :

ayu

izzati

farah

annddd meee!!
 Dan dekorasinya pulaaaa.. uuuu cute gitteww..

alas meja hello kitty


wallpaper, balloon, dan segalanya pink.


bekas salt and sugar hello kitty.

dan pemiliknya, princess hello kitty gemok nak tumbang.

membuatkan diri ini terasa sungguh excited!

random.

random
 and the food...........
hot mocha with caramel on top. bertahun jugak ambik masa nak kacau ni. sebab hello kitty kat atas tu chumeeell..



ni pancake kids meal. haha ini je kami mampu.

hah nampak x harga dia? hanya mampu ambik gambar je.

zati order strawberry milkshake. ni time rasa pastu dia cakap "tak sedap mana pon"

ni air ayu actually. tapi farah tumpang populariti.

dah macam muallaf korea dh ha minah ni sorang.

attempt vee untuk cuba jadi romantis.


kita sukeww


apabila pemilik kedai meng'offer' untuk tangkap gambar kitorang.


ekspresi muka terlampau




cubaan ber'gwiyomi' 

berangan kena propose di tempat comel camni. kbye. hoi orang melayu xde adat propose gini k. 
post kali ni macam gedik lebih kan. maaf. hello kittyness has succumbed my machoness. kbye.