Friday, November 30, 2012

hai

kalau belum ucap Alhamdulillh lagi hari ni jom sama sama bertahmid.

ok hai.
dah lama tak blogging. rasa macam dah hilang skill pulak. ceh, ada pulak skill selama ni kan? haha. kelakar pulak hari tu terjumpa shuk dekat UMall. tengok muka si cashier tu macam kenal. aku pun tertegur la. "Shuk!".. dan err errr AWKWARD bila tiba tiba sembang gitu gitu dengan orang yang tak pernah sembang kann.

InsyaAllah tak lama mana dah nak sampai ke bumi kiwi. moga dipermudahkan segala-galanya.. goodluck ye untuk si selebet di Wellington nanti. untungla dah dapat "The Charm Bracelet". cess.

tak lama lagi bakal menamatkan kerja si SITC. must be missing that place so much. semua bebaik belaka. good luck everyone!

bosan.kbye.

Wednesday, November 21, 2012

cherish it while we have it


Tiba tiba teringatkan ustazah asma.. terbayang bayang rupa ustazah yang comel. Rindu ustazah. Semoga ustazah sihat selalu dan sentiasa dirahmatinya.

Segala masalah semua pokok pangkalnya agama. Check balik masing masing. Semua perkara pun mesti bersangkut paut dengan agama. Politik tidak terkecuali. Tapi masih ramai yang gagal mengerti. Oh maaf, tiada sebarang agenda di sini.

Solat tiang agama.

Tuhan itu satu.

Rasulullah SAW role model terbaik dan evergreen.

Usah nafi.


Wednesday, November 14, 2012

tiada hala

tempoh bekerja masih berbaki.
bagus. sudah ada musuh di sana. haha.
masing masing ada karakter sendiri.
seronok observe ragam manusia.
ada yang panjang, pendek, kembeng, comel, naif, dan macam macam.
garam gula dalam rencah rasa.

sebenarnya masih setia.

oh hari hari contact sahabat.
haha sapa terasa macam hari hari ter'contact' tu silalah terasa.
mungkin ramai tak tahu
tapi kebanyakan inbox, whatsapp, viber, fb, dan seumpamanya semuanya insan itu.
insan istimewa. (tiba tiba rasa bercakap pasal budak cacat)
ok dia memang cacat.
kalau ketawa seolah olah lawak itulah tahap paling antarabangsa.
kadang kadang excited tanpa warning.
haih layan aje.

nafsu shopping ni tak boleh layan sangat.
itu pun kalau nak berjimat.
yeah.mesti. mesti berjimat.

ok trimas.

Wednesday, November 7, 2012

working life

currently establishing a new life in JB
this is my workplace.



SITC ni tempat sports actually. tapi i'm here untuk projeck 3D animation. hopefully, everything runs smoothly till the end of the project. tak sabar nak tengok result dia nanti.best keje kat sini. feels like home! colleagues semua baik2 and friendly eventhough semua dah tua. takdela tua mana. cuma aku je yang muda. mostly, semua above 25 sebab budak budak PhD belaka. yang muda muda semua budak budak project 3D.

ok last week pegi tanjung balau. pastu jumpa diba kat sana. tak mandi pon. menggedik amik gambar aje. pegi tu pun sebab nak jumpa diba je..

diba rapper kooott..





comel kan kitorang. oppang karang!!

kengkonon titanic.

video clip ombak rindu. verangan.

lepas tu gi rumah diba. mak dia prepare nasi beriani for lunch. hewheww.. parents diba gila sporting. haha. best giler ar lepak rumah dia. InsyaAllah ada rezeki nanti aku pegi lagi ye diba. :)

si majid yang boncit!


gambar resdung. dua dua garu hidung.HAHA