Friday, October 26, 2012

selamat hari raya aidiladha

selamat hari raya aidil adha semua.
lembu taman sempadan memang legend.
tahu kenapa?
tahun lepas lembu korban dicuri oleh keling.
dan tahun ini. sejarah berulang lagi, cuma versionnya lain sedikit.
lembu melepaskan diri. bunyinya lagi dramatik bukan?
HAHA
kecoh malam raya lembu hilang.
time sepatutnya baca yaasin ramai2 di surau jadi satu kerja pulak kena pegi kejar lembu.
haha akhirnya kekecohan tamat. lembu berjaya ditambat.
mesti lembu tu bangga jadi bualan. menyampah. jenis attention seeker jugak lelembu zaman sekarang ni.
the end.

itu kisah lembu.
sebenarnya kan, terkilan tak dapat number miss zalina.
hari tu masa graduation sembang ngan teacher rasa syahdu. rasa terharu dengan teacher. teacher ingat aku. huhu nak invite teacher datang rumah tapi takde number. sorry teacher. tapi saya tak lupa teacher.

pagi raya selalu drama air mata. saya sayang mummy ngan daddy. nak tak share mummy ngan daddy saya?? hewhewwww..

selamat hari raya semua. maaf atas segala kekhilafan. sincerely. :')



Tuesday, October 23, 2012

Monday, October 22, 2012

my baby you

tajuk random. sumpah random.

masa aku tahu tu kan, aku menangis. over kan aku? tapiiii aku sedih sangat. sumpah sedih. haish. i can't imagine if i were you.

aku dah cakap kat nad hari tu aku nak. takpelah, cakap kat nad jelah. tak kan nak bagitau semua orang. #PrayForUs

terima kasih kepada yang mendoakan. semoga anda sentiasa diberkati. Aaaaaamiiin.

kih3. semangat tak semangat, aku dah beli luggage. haaa mak spirit sangat sebab time tu ada offer. huhuhu aku tak excited sangat luggage tu, aku lagi excited isi dalam luggage tu nantiii. tapi tunggu fulus masyuk dulu ah. kbye

Saturday, October 13, 2012

bola baling tetap di hatiku

sumpah aku rindu nak main bola baling. dulu aku player tegar handball. jom lah kita cerita sikit ye. aku start play handball masa darjah 3. masa tu actually time PJ je. tapi cikgu tengok aku agresif semacam. so cikgu pon tariklah aku masuk team sekolah. aku masuk jadi reserved player. maklumla kanak kanak ribena lagi time tu.

masuk darjah 4 aku masih tegar bermain and skill makin baik.lalu jadilah pemain utama..my position is bet. darjah 5 pun begitu cuma position aku di'varied'kan oleh cikgu sebab katanya aku boleh main macam macam position. cuma as a main striker tu kureng sikit sebab time nak shoot selalu bola tak cukup kencang.

masukla darjah 6.ok, ini zaman kegemilangan. aku masih main player team sekolah aku. Sekolah Kebangsaan Permatang Pasir. pastu, masa peringkat PKG(setengah tempat panggil zon), sekolah aku dapat tempat ke3. jadinya coach sekolah yang dapat tempat pertama ni bertindak sebagai coach daerah. and i was selected to be one of the district players. terkejut gak time tu. kenapa aku?? tapi jawapan yang sama diberikan, "aku agresif" =_=' ada 3 orang sebenarnya budak sekolah aku yang dipilih untuk peringkat daerah tapi 2 orang lagi kawan aku tu tarik diri sebab tak tahan training. sumpah training kerap gila sampai muka aku ngan arang batu jadi serupa. tapi disebabkan passion aku terhadap handball, aku sangat enjoy training. lagipun, banyak gila skills yang belajar. cara nak shoot sambil lompat etc. waaaa rindunya nak main lagi. kemudian, team kitorang menang di peiringkat daerah, begitulah juga peringkat negeri. tapi lepas tu, aku tarik diri sebab nak tumpukan pada UPSR(kengkononnya.actually ada personal reason lain)..walaupun coach aku pujuk suruh masuk jugak tapi aku tetap dengan keputusan aku tarik diri.
Alhamdulillah keputusan UPSR memberangsangkan. aku dinobatkan sebagai olahragawati sekolah tahun tu. kah3... juga tokoh pelajar. awwww malu plak. (tokoh la sangat kannnn =_=')

masuk form 1, aku continue masuk handball lagi.disebabkan asyik turun training, cikgu sains aku tegur, "laaaaa amalina, sampai dah hitam dah muka" haha apa boleh buat. jiwa handball masih kental. sampaila masuk form 3, aku terpaksa give up handball for pmr. plus, time tu aku masuk drama in english. so mak aku suruh pilih either one. so aku pilih la drama. cari pengalaman baru :)

form 4 masuk soksek so susah la nak masuk team handball sekolah orang kan. so aku dah quit.

masuk form 5 ada game handball antara kelas. so aku masukla. aku perasan, aku pancit time tu. huhuuuu dah lama tinggal handball. plus, duduk asrama mana penah exercise oi.hahaa..

i hope, dekat auckland nanti ada handball club and i really wanna join it. plus, kat sana, handball nya indoor kan. so it must be fun!! wuhuuuu...

oklah, that's all about my handball life. nothing interesting pon cuma i just wanna share it sebab saaaaangat rindu nak main lagi.

Thursday, October 11, 2012

happy 24th birthday kak ayanggg

saya ada kakak. dia sulung. hari ni birthday dia. jadi marilah sama sama kita doakan kesejahteraan dia. to my sis, semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam hidayahNya.

kakak saya chumell tapi belum ada 'apple of her eye'. yang ada cuma epal dalam peti ais. jadi, marilah sama sama kita doakan semoga dipercepatkan jodoh dia. mak ngan ayah saya sangat risau sebab dia masih belum ada calon. saya juga dah kempunan baby. nak ada baby sendiri,macam awal sangat. jadi mengharapkan kedatangan anak sedara lah yee. hikhikss..

kalau sapa sapa ada rasa nak jadi abang ipar saya, sila lah ye. hehee..kita bawak bincang. keh3. aku dah melalut nih. kbye.

she's tyhe one yang belah kiri tau. haipp! yang kanan jangan kacau!! dia tengah in love dengan daddy saya.hikhik. :P
love you kak ayangggggg <3 <3 <3

Monday, October 8, 2012

"When Rainbows End"

It's a title of a novel from Cecelia Ahern.
this is my rating of the novel.

Cover : 10/10 (great combination of colours.baby blue and soft pink :))
Style of writing : 9/10 (all are emails, instant messages and letters.no narration at all except for the epilogue part.so i guess, it is distinct from the other novels in terms of this)
Language used : 8/10. (easy to understand)
Overall Plot : 6/10

comment : wuwuwuwwww... frust oh sebab throughout the story, i keep hoping that they will get together. but they only got together at the age of 50. they were best frieds for almost 50 years, yet they were actually keeping the same feelings towards each other. they both lived in denial for 50 years. tapi respect ah sebab their friendship remains for yearsss.. i dont know if such things ever happened in reality. i know the soundtrack should be the song by Colbie Caillat and Jasoz Mraz tu, "Lucky"

"Lucky I'm in love with my best friend. Lucky to have been what I have been. Lucky to be coming home again"

kih kih kihh.. adios!

Saturday, October 6, 2012

mimpi indah

mimpi tak tahu hujung pangkal. tapi imej yang clear hanyalah secene itu. begini kisahnya :

aku tak ingat ada event apa tapi cipot dan sarirah(roomate aku tu) tak dapat pulang ke rumah sebab takde transport. dalam mimpi tu cipot dan sarirah berpelukan,(ketakutan mungkin). haha.
kemudian, aku pun bertindak sebagai kawan sejati dengan melahirkan rasa risau dn bimbang terhadap mereka.

Niena : alaa, cemana aku nak tolong korang eh? aku datang ngan parents aku. kalau aku datang sorang boleh la aku hantarkan korang.

 bla bla blaa.. tak ingat. kemudian aku pon cakap.

Niena : ha, aku tahu.tadi aku nampak 'dia' datang seniri naik kereta. kejap, aku try mintak tolong dia. dia tak kesah kot.
Cipot : eh. kau biar betul niena?? tak kan kau nak cakap ngan dia?
Niena : aaa entah. boleh kot.
*tiba tiba nampak si dia ke arah kereta. aku pon melambai lambai bagi isyarat menandakan 'sini jap'.lalu dia pon datang lah and guess what? kereta mewah oooh! kereta sport kaler putih yang takde bumbung tu. he's only 20 tapi dah ada kereta sport seniri.lol mimpi memang mengarut.*
Niena : *menghampiri kereta* weh, err err diorang ni tak de rumah, eh maksud aku (aku sangat gelabah time tu okay??cakap pon merapu.maklumlah first time cakap ngn 'dia')
Si dia : *senyum hensem* (sebab dia perasan yang aku sangat gelebah time tu. kengkonon cool habis la tu buat senyum gitu.haha)
Niena : errm camni.diorang takde transport nak balik rumah. boleh tak kau tolong tumpangkan diorang?
Si dia : (seingat aku dia tak cakap sepatah pon tapi dia setuju lah)
*lalu diorang pon masuklah dalam kereta mewah dia tu.yang aku pelik, macam mana si husna kawan baik soksek aku tu pon ada dalam kereta dia time tu. kah3..and aku pun tolong lah tutup pintu kan lepas diorang dah masuk tu tapi pintu tu plak terhegeh tak nak tertutup.banyak kali kot aku tolak pintu tu.kengkonon berat sangat.(scene ni macam takde motif tapi sekali lagi aku tegaskan.ini mimpi.dan mimpi sememangnya mengarut).*
Niena : husna!! hang pon ada! cess kurang hasamm..

haha begitulah merepeknya mimpi tu.tapi bahagiaa.haha.aku ingat dalam mimpi tu dia pakai baju melayu kaler hijau gelap(rasa macam dia takde je baju tu).kaler tu lebih kurang sama dengan baju melayu afiq semat(dia pon masuk mimpi aku tapi tak ingat apa role dia).

sekian kisah mimpi bahagia.

Thursday, October 4, 2012

it's almost started

kehidupan degree bakal bermula tak lama lagi.lameee.. orang lain semua dah masuk degree aku baru nak masuk.and it's 4 months to go still. sounds long but i dont think so. i mean, i need to prepare all the stuffs before the departure plus i got summer school programme throughout next january. so i think february is not that far. how do i feel?
firstly, bersyukur sangat sangat sangat atas segala kurniaNya.can say no more. tapi sedih 16 orang terpaksa berpecah.haih redha redhaa.

benci lah teringat kau nad! buat aku sedih je.
HAHA

shafiq pulak, teman yang sangat banyak membantu. si bijak pandai yang tak pernah lokek ilmu.tanyalah dia apa saja, ilmu dia bagi mencurah curah ke ladang gandum dan whooop! jadilah koko crunch..sapik oii sedih la kau tinggal aku kat auckland sengsorang.syahdunya bunyi. haha. susah dah nak kacau hidup kau pasni. teringat pulak kenangan kena marah ngan sapik dalam koop dulu. perghh sumpah makan dalam. sampai hati kau tinggi suara kat kitorang. daripada tengah gila, terus aku sentap tau. sumpah aku ingat episod tuh. hai dramatik pula bunyinya..

so kengkawan, good luck lah untuk semua.nanti melawat melawatlah kita yeww.. hihiii..

*reminiscing the memories of tesl 1.7. shed tears*

Wednesday, October 3, 2012

in denial

walaupun seronok dapat offer dari UoA, entah kenapa hati ni tak boleh terima hakikat yang Nadzirah Alias tak dapat U yang sama. kecewa. rasa tak semangat. dua tahun asyik study dengan dia di KMS akhirnya tiada jodoh antara kami. hmm moga kita bertemu lagi di lain hari.

Monday, October 1, 2012

offer letter

Alhamdulillah just checked the email and finally! got a good news to tell you :)

the email says...


 no more words.Alhamdulillah.all praise to Allah. :)