Wednesday, August 29, 2012

happy birthday mummy

she's special.
she's precious.
she's a star.
she's the sun.
she's everything to me.

thank God for everything.
for giving me this indescribably wonderful woman.
as my MOTHER.

i love you with all my heart.
i'll try my best to make you proud of me.
thanx for always be there whenever i need you.

she's my mother.
she's my guardian angel.
she's my listener.
she's my adviser.
she's my strongest supporter.





syahdunya perasaan time tulis nih.

Monday, August 27, 2012

empty

*note : please don't take this post seriously*

i used to be in her shoe.

hate when the feelings come and i can't do nothing but reminiscing which definitely not a good idea.
*hush hush*

let them happy.
seriously i'm not regretting. in fact, to a certain extent, i'm so grateful.
and all i can say is Alhamdulillah, all praise to Allah.

look forward.
you are approaching the kiwi land.
catch your dreams.
hold 'em tight :)

let him catch his dream.
perhaps in aussie. :)
wherever he is, good luck bro!
i still in love with you.
ok this is a secret.
please let this remain a secret.
forever.
congrats. you did well.
from the bottom of my heart, i'm proud of you.
*even though i have no right to be proud of you*

i know i'm still young to love someone. but as i said earlier, please don't take this post seriously. this is just my thought. and my little secret. :) well, normal is it?

Friday, August 24, 2012

raya hepi raya

assalamuaaikum..
salam aidilfitri semua. sangat happy raya tahun ni. sangat :) syukur Alhamdulillah. kawan kawan datang rumah time open house. really appreciate that. even ada yang cakap nak datang tapi tak datang. frust gakla tapi diubati dengan kedatangan orang orang lain.

okeh, so here's the best moment!

ni raya pertama...
test camera
sesi bersalam salaman dan bermaaf maafan. tiap2 tahun juara air mata. :P

uik, hodohnya muka.
dah dapat duit raya, hepi!!! :D

mummy and daddy <3
the girlss
and the only two heroes. :)
sempat lagi. 
in the car. on the way to kampung!! weehu~~
 ni plak raya kedua...

with kawan baik masa lower form.
sorila, i memang tak boleh tengok budak kecik.
 ni raya ketiga = open house.

ni time open house. kawan smksat.
ni kengkawan soksek. OMG! hepi giler diorang datang!! 
ayu kan mereka?? :))

sesi bergambar sebelum balik. thanx tau ampa sebab mai :)


menu time open house : laksa, spaghetti bolognese, spaghetti carbonara, koey teow goreng. 


ni open house malam merangkap family gathering. menu : nasi ayam golek and laksa. spaghetti habis licin. 



oh.baru perasan, raya keempat takde gambar. pegi beraya ke sungai petani. tak sempat nak bergambar.

yang ni raya kelima. menu : nasi ayam.
kawan sekolah lama. kanan sekali tu adik angkat. contact smpai sekarang kot. :)
menyampah tengok muka sendiri. rasa nak lempang.

ayah paling sempoi. last2kain pelekat ja.

InsyaAllah dalam masa beberapa tahun, ni last beraya kat malaysia. tahun depan bulan februari dah nak fly ke New Zealand.so thanx to semua yang datang. yang tak datang, datanglaa.. rumah masih terbuka luas. okbyeee~

Friday, August 17, 2012

syukur Alhamdulillah

syukur Alhamdulillah.
keputusan ALevel dh keluar 13 Ogos hari tu. sangat mendebarkan, tak tipu. ok lah result cukup2 makan. kira lepas lah nak fly. bersyukur sangat. cumanya, kecewa tu ada la jugak sebab ade subjek yg aim dpt better tp xde rezeki. bersyukur dengan apa yang ada :)

masih ada banyak masa yang berbaki sebelum fly. hope semuanya berjalan dengan lancar. tahniah kepada kawan2 yang berjaya. kepada yang kurang bernasib baik, i know how you feel tapi tak tahu macam mana nak cakap. sedih sebab kita tak boleh fly sama sama. :'( mungkin Allah ada perancangan yg baik untuk dia. minggu ni macam huru hara jugak lah budak2 ALevel KMS sebab japgi news itu, japgi news ini. tapi harap akan terus dengar goodnews.

terima kasih kepada semua yang mendoakan. terima kasih kepada kawan kawan yang banyak bagi tunjuk ajar. terima kasih kepada cikgu2 terutamanya.maaf kalau ada cikgu yang kecewa dengan keputusan saya. tapi maaf, setakat tu sahaja rezeki saya. :/

oh ya, hari tu iftar ngn budak2 soksek. best sangat! dahla time chong wei punya game. bising x yah habaq la weeeh.haha. dahla muka x malu masing masing. tapi kan, aku rasa aku segan sangat hari tu ngn semua orang masa mula mula. rasa awkward yg teramat. yelah kan, lama sangat x jumpak. aku ni jenis jarang hang out ngn kawan. so diorang buat reunion banyak kali pon x pernahnya aku attend. parents x bagi..tapi anyway, iftar tu sangat best sebab makanan dia super sedap. chicken chop dia sangat taste aku.

ok xtau nak cakap apa dah. anyway, selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin untuk semua. ampun maaf kalau ada salah ye semua.

Saturday, August 4, 2012

coretan ikhlas

whatever written in my blog is sincerely from my heart
it's just...
whatever in my heart, doesn't necessarily written here.
adios.

i am a migratory bird

moving moving and keep moving
i'm just a girl
trying to find a place in this world
(Taylor Swift_A Place In This World)
but i now realized
i do not belong to anywhere
my soul are there
but my body is not
my body is there
but my soul is not there.
i'm  confused.

sedih baq ang

i love that place
that place leaves me thousands of memories
whenever i think about that place
i knew it will always make me smile
that place will definitely be a plece i will tell my kids about
perhaps, my loved one as well.

but why?
i don't feel like i belong to there
i feel like a bird losing its wings. shit.
i shouldn't feel that way.
is it because of that?

sometimes i feel like i'm the reason of all these.
yeah definitely me.
no matter how great somewhere is,
no matter how many friends i have made
it will always doesn't last.

nothing lasts, niena.
bear in mind.
time ticks, people change.
the best remains.







Friday, August 3, 2012

the day is approaching

talking about this 13th August.
keep praying niena.
it shall be a big day. (ok nampak macam tak cukup besar kan.)
it shall be a BIG day. (besar sikit kan? hee~)
sesapa yang membaca ni, doakanlah yang terbaik untuk si penulis ye.
terima kasih daun keladi.

raya pon dah nak dekat. tapi setiap kali fikir raya, mesti fikir result. pastu mulalah memulas perut. memulas macam over. kira meragam la dek rama rama di dalam ni menendang nendang. baju raya dah beli. tahun ni simple je baju raya aku. baju kurung biasa, kaler hitam :) dah banyak koleksi baju kurung moden bagai, tahun ni biasa lah pulak. tapi kan, nak bagitahu sesuatu. aku sangat sangat teringin jubah maxi satu ni. sumpah cantik giler. rasa nanti nak beli jugaklah satu. haih. sumpah cantik dan yang penting, sopan. actually dah lama tengok ni tapi itulah, tengok jelah kan. tak de pulak pasang angan angan nak beli. ni ha maxi tu.

cantik kan? yelah, modelnye pon cantik, maka bertambah tambahlah cantik.
dia ada banyak kaler tapi kaler ni lah paling aku minat sekali. nampak sangat elegan. btw, tahniah kepada irine yang dah kawin. umur dia sama aku tapi dh kawin. and wedding dia sangat CHOMELL.. sangat suka. thumbs up lah!

ok selamat menjalani ibadah puasa semua. ampun maaf kalau ada salah silap. semoga kita keluar dari bulan ni nanti dengan dosa dosa telah terampun seperti bayi yang baru dilahirkan. Aaaamiiin.
bubyee~~