Monday, May 21, 2012

ceritera exam

Assalamualaikum.. haaaiii.. wahh lama x jumpa semua. lama dh x update my dear blog. al maklumlah. exam. so aku pon berpuasa lah dari online.well.sedikit ulasan mengenai few papers yg dh lepas.

GP, my first paper. oh no. i dont kno why. all the questions displayed semua aku blurr.. and finally, i ended up buat essay "to what extent do you agree communications can be obtained through dance and drama?" (nampak tak krikk krikk di situ??) and satu lagi aku buat soalan "what is the problems faced by the algriculture sector in your country? and how it is overcomed?" (ok, sumpah aku x igt exactly soalan dia. ha tapi ginilah lebih kurangnya. sekali lagi, nampak tak krik krikk di situ??). masa baca soalan tu rasa mcm nak lempang muka 2 3 das. betul ke aku baca soalan ni. tp x payah lempang. memang sah semua soalan dia x menyebelahi aku. hhhmm what to do. goreng lah apa yang patut.

2nd paper, math P3. atau nama penuhnya pure math 3. oh nooo.. sadisss sadiss.. kecewa kecewa bangat sihh..rasa sedih giler sebab aku suka giler math. tahla somehow rasa macam dah cuba yang terbaik. tapi takde rezeki. soalan pon ada yang tinggal. tak boleh terima rasa. haish.sabar. sabar. mak cakap jangan fikir dah paper2 yang lepas. focus pada yang upcoming.

lepas ni ada lagi 4 paper. doakan aku ye semua. maaf kalau ada salah silap. my life in kms is going to meet an end. sedih tapi suka! :D weeehuu! banyak sangat perkara bodoh aku pernah buat kat kms ni. rasa malu.malu dan malu. banyak jugak perkara aku buat and end up menyesal. rasa loser. dah dah! cukup! dont remind me of those stupid memories!!well aku manusia biasa, tak sempurna. but aku belajar dari kesilapan lalu dan berazam nak menjadi insan yang lebih baik. InsyaAllah.

InsyaAllah minggu depan parents aku nak datang. wahhh tak sabarnya. pastu sebulan lagi balik... yuhuuuu!!!

Ya Allah, permudahkanlah urusan pembelajaranku. permudahkanlah jalan untukku dan rakan rakanku mencapai kejayaan cemerlang, gembirakanlah hati ibu bapa kami Ya Allah. sesungguhnya itulah hadiah paling bermakna untuk mereka yang mampu kami berikan Ya Allah. Ya Allah, Engkau Maha Mendengar, perkenankanlah permintaan kami Ya Allah.... Aaaaamiiin Ya Rabbal Alamiiin..

Sunday, May 6, 2012

enough is enough

well, enough is enough. i thought it's gonna be a memorable joke. but well, that's my fault. it's a bad joke. wake up! you're not a primary kid. but hey, get rid of it from your mind. you got your GP dear on this coming monday. so, to myself, goodluck!!!! do your best. pray hard, work smart and rely everything just on Allah. i know you did bad in your trial but just forget it. just focus on your A2 ok? *consoling* *consoling*

too many unnecessary things to be put aside niena. the fact that i lost my bestfriend already makes me upset. you know, the person who used to be your laugh partner, your problem listener, and everything. yeah right. we used to be so sweet. i knew that. people saw it too.. but everything is just sooo different now. im sad. seriously.  deep inside, i missed the old her. i dont mind if she wants to. arghhh just forget it!

wish me luck evryone! i just want to go to New Zealand and make my parents proud of me.
God knows the best.