Saturday, April 28, 2012

bosan sudah

mesti bosan kan??
aku dah agak dah?
bosan kan?
kan?
kan?
xpelah, aku pon dah bosan.
bosan x dilayan.
kalau layan pon x ikhlas boleh jadi nelayan.
xde, aku saja nak me'rhyme'kan.

yes i know im boring.
x kesahla.
aku tak nak dah wehhhh...
susahla dalam hati ada perasaan cenggini.
boleh belah! aku nak belajar.
jangan distract aku.

waaaa aku tau kau x bersalah.
langsung x bersalah.
eh, bersalah la jugak. sikit. ok? sikit.
sebab? sebab kau dah transform.
fine.

ok, aku dah quit.
x nak kacau hidup beliau lagi.
dengar tak semua orang??
aku x nak kacau hidup dia dah.

NIENA YOU'RE A LOSER.
YOU LOSE IN YOUR OWN GAME.

takpe. belajar niena. belajar. kegembiraan sebenar nanti bila kau dapat g New Zealand tu ha. realistik sikit hoi!

kbye. selamat malam semua. pagi pon boleh..

Friday, April 27, 2012

majlis doa restu KMS 2012

A2 pon dah dekat kan. so majlis ni bertujuan nak mintak restu lah to all teachers and parents. UNFORTUNATELY my parents couldnt attend this caremony. what to do. cuti 3 hari je plus diorang busy. so i decided to balik jb and just stay with my sisters here. kalau stay kat MS pon buat hape. kawan kawan semua balik. tinggalla aku mati kutu sorang sorang kat bilik. oh nooo.. baik aku bergumbira ngan kakak kakak aku kan..

btw, not attending the caremony doesnt mean you know nothing about it right. bukak twitter, nah! semua dapat. live streaming wa cakap lu. contohnya begini.



mintak maap la ek curi tanpa pengetahuan.. hik2.

oh ya, maksudnya saya, Nur Amalina bt Mohd Sharif dah nak exam. nak exam ooii.. A2. tolong doakan saya ye semua. kalau ada salah silap, ana mintak maap. ana?? maksud saya, saya/niena/aku. haha nak ber'ana2' lah pulak. maafla, x biasa lah. :PP hew2.. kalau ada share ilmu, makan, minum, kasih sayang, mintak halalkan. doakan semoga aku dan kawan2 tesl aku yang lain dapat fly sama sama ke New Zealand. TESL is 16. if not 16, it's not TESL 11.7.. cuak lah. #serious

ok, to all ALevels, good luck and do your best!!

Saturday, April 21, 2012

frail

aku frail. aku tak tipu. mudah sangat terjatuh.
tapi kali ni berbeza. sangat berbeza.
aku mampu bertahan selama ini :O
serious aku tak percaya.

kita tunggu lepas A2.
mungkin ada pengganti baru.
atau masih setia kepada yang itu.
yang sedia begitu.

aku percaya dia baik.
and aku harap dia budak baik.
jadila anak yang baik.
InsyaAllah segalanya baik.

kalau tak suka aku
tolong jangan benci aku.
aku manusia biasa.
berperwatakan caca merba.

kalau kau bukan jodoh aku.
kalau kau bukan untuk aku,
selamat pengantin baru :') sobbs
aku yakin kepada Yang Maha Penentu.

ok merepeksssssss.............................. abaikan post jiwang karat malam ni. niena sentiasa begini.

*oh ya, sekurang kurangnya ada kenangan. weekkkss...*




 ..

Tuesday, April 17, 2012

hoping for the best

bukan nak letak aim tinggi, cuma harap sedap hati.
bukan nak study mati mati, cuma harap bersedia nanti,
buka nak aim 15 tanpa GP, cuma harap yang lain ada rezeki.
bukan nak marah orang suka hati, tapi ada orang tak reti reti.

haish. socio hari ni gamble habis habisan. dh insaf. tak nak gamble lagi. berdosa tahu? sobbss. yang aku tak nak keluar tu la yang keluar. bayangkan ada 13 set of papers yang kitorang dah buat (mass media + crime&deviance). dalam banyak banyak paper tu, ada satu paper yg aku x pegang langsung. kengkonon nak fokus yang lain. dengan harapan, moga moga soalan tu tak keluar.

tapiiiiii...

harapanku hancus. sedapatnya paper tadi, tertera soalan yang terkandung perkataan "chilvary thesis" terus PAP! terasa hilang dari dunia nyata seketika. sesedar je, terus mata aku menggolekkkan bola mata ke bawah ternampak pula soalan "feminist explanation on female involvement in crime". and i was like......
kenapa??? kenapa??? kenapa yang itu?? *pasrah*

selak next soalan. boleh tahan. lalu terus aku tulis dan tulis dan tulis dan tulis sehinggalah 2 jam berakhir. rasa dasat dapat menulis secara non-stop walaupun tak berasas.
teeeeet. lesson learnt!

sobsss.. saaaaaaaaangat sedih tahu?? tak pelah, mungkin takde rezeki untuk trial ni. maaf mummy and daddy.. :( kami janji akan cuba yang terbaik A2 nanti. takpelah. esok Hamlet dan Silas Marner. harap tomorrow is better than today.
awwwww co cweeeeett <3
i'll do better tomorrow. promise!
Ya Allah, tiadalah sesuatu perkara itu mudah melainkan Engkau yang menjadikannya mudah. permudahkanlah urusanku esok Ya Allah.. :')

Saturday, April 14, 2012

trial

trial isnin ni.
mood : anticipated (huh??) cuak oooiii..

socio risau. banyak benda lagi tak terhafal. ok, chil niena. relax.. you can do it.
literature. 4 texts. hhhmm most feared : Toards Another Summer. semua pon takut.
math : aaaaa P3 and S2. both are killing me. plz be nice to me both of you. ok, i'll let you know now. i love both of you. (awwwww so sweet) hik2..

whatever it is, God, please ease my way. and aldo my friends'. permudahkanlah segala urusan pembelajaran kami Ya Allah.. berikanlah kejayaan kepada batch 11 Ya Allah.. Aaaamiiin.


special dedication : good luck to you for this upcoming trial. walaupun kau sombong, aku tetap nak wish. fine! kalau tengok khusyuk study tu, konfom kau boleh score punya. untunglaaaa~ haha kbai.

Wednesday, April 4, 2012

im bad at hiding my feelings

i know dah ramai cakap im very bad at hiding my feelings. yes people might say im honest but to a certain extent, no its bad. it's bad when you're mad to someone and that someone knows you're mad to him/her. it's bad when you're sad and all people are scared to approach you because it might worsen you. it's bad when you like someone and that someone can read through your actions. (dang!) it's bad when you're offended to your teacher's words and she/he can detect it. it's bad when you're shy and everything goes wrong because i'll be gelabah gila babi. haha. ok x baik cakap b**i.

OMG i really need help to handle this. my face is so readable. i tried so hard to make my face poker but it just doesnt work out.

hhmmm to all the people around me, i apologize for my failure to hide my feelings. i know sometimes(most of the times maybe), it's offensive. but that's just me.

p/s : if perasan, janagn perasan. okbai.

Monday, April 2, 2012

a level grand dinner

i enjoyed the night. Alhamdulillah.. thanx Allah. :') that was my first time attending dinner. waaa sedih tak?? time form 5 dulu, tiba2 time batch kitorang x de dinner.. sedih tak?? ok nevamind. seriously about the movie, i was really nervous. aku rasa loser berlakon and the whole batch watched that. but since everyone enjoyed the show, so aku lega lah.

oh ya, this is the poster.

gempak tak?? main cast lagi. aha niena poyo.
and these are the pictures throughout the events.

this is my class.. tesl 11.7 
with iceyyy...


zaman buat nmacho. haha

table mate.. haha . yg ade hoodie tu menang best dressed. awww..

icey, me, nia and miralyana

my clasmates.. tesl girlss..

aku dah cakap. minah ni sewel.

with Mr. Detective and safwan

aaaaaaaaa comelnyeeww cipot..


i love this dinner moment. even though malu sangat about the movie. still x dapat terima hakikat.haish..