Wednesday, March 28, 2012

bahagia

rasa sangat bahagia. received a call from somebody i never expect to call me. :PP
well... how on earth will he call me. ok aku saja mengada. benda x de pape pon. cakap pasal study je. tapi sebab orang tu i used to admire dulu. hehe. tu je. USED TO ok??

k bye!

Sunday, March 25, 2012

mood marah

rasa nak marah. socio belum siap. rasa x reti. x perlu sambung sekarang. if questions are meant to be answered, then answer. minggu ni banyak makan hati oii.. serabut serabut. kalau rasa annoyed, fine. xpe, jangan risau, x lama dah nak stay kat kms ni. sampai bulan 6 je. after this, you'll be free.

well, im looking forward for the souvenir from aussie. should i get back to ARJ..?? wow wow.. hold on. sikit masa lagi and i will drfit like yeah!!!

aku dah la sedih minggu ni. asyik rasa macam melukut je. sobs.. :'(
okfine nak nangis.bye semua.
*tidur*

Saturday, March 24, 2012

this feeling

shuh! shu!
go away you filthy feelings!
whyyy should i feel this way..
you're a grown-up young woman niena..
wake up!
that's the feeling of a primary kid you know.
pellizz..

Thursday, March 22, 2012

MARA day was a torture

the assembly was like a gaol. you're in there and you can never escape from there. buat pertama kalinya pak guard KMS berfungsi dengan seketatnya. nak keluar dari gate A dikawal ketat. hai anak anak mara. maka terperangkaplah kau di sana.

the beginning was good. video caring bagai. well, menarik la kan. i guess most of young people love to watch videos. but as the caremony proceeds, there was the torture part. im nearly dying. FORUM BICARA TOKOH?? kenapa perlu dibentangkan di hadapan kami anak anak MARA??  walaupun aku bakal berkhidmat untuk MARA, tapi forum tadi tidak memberi apa apa suntikan. yang aku rasa hanyalah bahang DTHO. satu panel, jawapan setengah jam. mengapa?? mengapa??

sesi forum was over. *inhale deeply* now i can breathe the fresh air. and the piano performance was an entertainment. well everybody laughed so i guess it was a successful entertainment. (eventhough piano performance shouldn't be a funny performance.. hhhmmm?) *scratching head*

but at least 11.7 has made it. congratulations to dayah, zati and sapik. proud of you guyz!! :))

*getting more and more nervous for this 31st march. i wish i could be invisible on that day*

Wednesday, March 21, 2012

things i never imagine i will do.

- reading a novel a.k.a a narrative journal from a lunatic author with no plot, with the story line going back and forth, migratory bird bla bla blaa.. i never imagine i will read such novel.

- going to a 'CONCEPTUAL ART' exhibition, adoring paintings of martial art, watching the Japanese characters. (?) huh??

- going to watch theater several times. never imagine myself to go to Istana Budaya, Lot 10, KLPac to watch theater. so not me. me just go to play bowling with family at mall maaa...

- being a good friend to Shakespeare, Tennesse William, and whosoever. the big names in literature. huh. who cares?

p/s : tak tahu apa2 pasal tu. sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........

Sunday, March 18, 2012

the awkward moment

the awkward moment is when...
you walk alone when you're with a group of people.

the awkward moment is when...
you text the person yet when you see that person you act like you never know him/her.

the awkward moment is when...
you are in battle created by yourself and your rival is in ignorant.

the awkward moment is when...
you're literally in your room but you never belong to it.

the awkward moment is when...
you are very friendly in the virtual world but in the reality you were never one.

the awkward moment is when...
it's awkward.

Monday, March 12, 2012

battle tak berpengadil

im home. ok lameee.. dah lama tapi for me, baru. because last night (last morning actually) baru aku selamat smapai di rumah jam 2.30 am. dari seremban hari tu terus ke jb and then semalam baru bertolak pulang. sangat penat.

Alhamdulillah berjaya fokus satu hari ni untuk socio. syukur socio dah siap. yang lain masih x bergerak. berdaya memegang buku statistics tapi end up belek je. hanya mampu mengajar kawan2 adik aku add math. seorang budak SASER, now known as munawer pekebenda. and seorang lagi budak MRSM transkrian yg paling dekat ngan rumah aku. rindu pulak aku dengan cikgu rahim.

hhmm hmmm kisah battle tak berpenghujung. mungkin menang tanpa bertanding, kadang kalah tanpa bertanding. mungkin perlu berunding, disaji dengan serunding, usah tuding menuding, kelak kurus kering, macam cicak kobing. okfine, hanya nak merimakan tanpa tujuan. kadang rasa macam nak meng'hidayah amirah'kan diri. kui3.. hahaaa. maaf dayah. sekadar suka suka.

nak kawin lah. jom kawin!

ok abaikan iklan tadi.

lalalalaaaa~ hai hai haii.. im heree.. fine, selalu buat tak tahu.
bye.

Wednesday, March 7, 2012

sapi, lembu, susu, marigold, ayam, sate... aaaaaaaaaaaaaa............

al kisah di kelas agama. bergabungnya 2 kuasa 11.7 dan 11.8. tiba tiba aku duduk di belakang menemani nad. agak janggal bila ustaz dah masuk and aku ambik buku kat tempat aku kat depan tapi duduk di belakang walaupun masih banyak ruang kosong di hadapan. ok ayat panjang complex + compound. semestinya tak memenuhi taste dan citarasa miss julia. btw, ustaz baru duduk aku dah kena point. "yang belakang tu dengar tak?" erkk?? saya ke? tiba tiba rasa conscious. yelah, macam pelik jugak tiba tiba lari belakang sekali kan.

tapi itu semua tak penting. ceritanya, tadi ustaz cakap pasal hudud. kemudian mira tanya kat ustaz satu soalan. ustaz x dengar, kemudian zaman tolonglah amplify. nak dijadikan cerita, soalan tu mendapat pujian "bagus soalan tu" daripada ustaz. tiba tiba suara sumbang dari pok deng berkumandang secara berbisik dan gemersik di sebelah kitorang, "sapi punya lembu bla bla blaa... lembu sapi.. bla bla bla dapat nama bla bla blaa...." terasa annoyed dengan suara tu, aku pon menyampuk dengan firm "lembu punya susu, sapi dapat nama!" wahh emo plak. haha xdelah.cuma geram dengan cubaan pok deng bertalu talu yang nak sebut tapi salah. merosakkan bahasa ibundaku je. kemudian, ada la pulak perbincangan kenapa peribahasa tu cakap "lembu punya susu sapi dapat nama"? haish betul betul x kena masa dan ketika. ustaz tengah mengajar kot. tapi aku explain lah jugak.

sapi (minyak sapi) tu kan dihasilkan dari lembu, sapi tu sedap. tapi orang hanya puji sapi, bukan lembu yang penat penat memerah susu tu. faham? macam tulah peribahasa tu di'derived'.aku yakin 100% sebab cikgu aku yng explain macam tu. dia pakar BM. sekian.

tapi bila explain, si zaman re-explain secara salah. haish. pok deng tak payah cakap ar. lagi menyimpang. ntah apa yang dia faham ntah. sebab tu kot dia accountant and bukan cikgu. sebab mungkin dia ada potensi nak menyesatkan murid if dia jadi cikgu.

ok sekian. no offence.
hari ni better than yesterday Alhamdulillah. tiada lagi konflik jiwa. yeay! semua ada hikmah. jangan bimbang. panjatkan syukur pada Ilahi. :)

Tuesday, March 6, 2012

long sigh

lately, semua orang emo. OBVIOUSLY. semua orang sangat emo. day by day, i resist myself to cry. sumpah i really want to cry. it's just that i dont want things to get worse. if i could, i want to save all the problems. but im powerless. i can do nothing but keep them all to myself. i know, i got a loyal listener. Allah. He listens every single word my from my heart. stress. but niena is a happy-go-lucky person. she is not weak. she can survive on her own. she will not get mad.

*fragile.. fragile*

kepada semua insan yang disayangi, jangan ambil hati kalau aku ada buat silap. aku tahu aku banyak kekurangan. tapi untuk pengetahuan anda semua, im happy to be by your sides. and i can't imagine my life in kms without you people. mintak sangat, buang yang keruh, ambil yang jernih. i know semua orang stress, dah lama x balik, semua pon makin busy, makin risau nak exam, tapi jomla kita jaga hati masing masing. sometimes, i dont know what's right to do. buat itu salah, buat ini salah. sedih tau tak. tapi aku tak nak ikutkan hati sangat. haish. serabut. kita semua datang dari macam macam background. ada yang manja, ada yang independent, ada yang kasar, ade yang lembut, ade yang loud, ade yg introvert, ade yang bossy. macam macam. tapi if we accept each other full-heartedly, nothing can stop us from being friend. aku bukan memilih kawan. aku x penah kisah background orang, pandai ke lembap ke, gemuk kurus, cantik hodoh, tinggi pendek, laki pompuan, semua aku kawan. sape aku nak judge ciptaan Allah. hati yang penting. aku pilih orang yang menghargai aku. and kalau aku hargai orang tu, it's because she/he has a special place in my heart. that's all.

im tired of all these. so sick. aku nak cuti, nak balik penang. nak pantai if possible. nak tenangkan fikiran, tengok ciptaan Allah yang luas dan indah. pantai kat R&R tu pon boleh. :) *tiba tiba rasa bahagia* or naik feri ke. tengok sunset atas feri. aahhh.. nak kedamaian. this college is getting more and more chaos. exam makin dekat, tapi perpecahan makin ketara. ok malas nak ambik port. suka hati koranglah. masing masing dah besar panjang, dah pandai fikir. nasihat ok, tapi ada cara. jangan kerana salah cara, nasihat x diterima, motif pon tak tercapai. kalau nak nasihat, marah bukan caranya.

okbye. sabar ye niena. jumaat ni kita balik ye. :)

Saturday, March 3, 2012

the surprise

assalamualaikum

hello buddies!!!

today we celebrated our lecturer's birthday. it's 2/3/2012. okay FYI we just found out her birthday the night before. everyone doesnt remember her birthday you know. it was a year ago that we made a prank on her and it feels like just a month ago. time flies so fast right. :( *suddenly feels old* yeah i should realize that we dont have much time on this temporary life. afterlife is the eternal one. yeah right, get prepared for the day of judgement. :|

oh ya, sorry. back to the topic, we planned everything just this morning. i was the one who made the video. then the best part was...
leya, amal, and yon went out, taking a cab during recces and sneaked out to baker's cottage to buy the cake. the initial plan was secret recipe actually but since it was 10.30 so mana la bukak lagi kan. baker's cottage pon boleh.

then at 11.00, the literature time, the venue was in the library. semua orang tiba tiba hilang. masing masing lambat. haish geram betul. aku yang dekat library tu kena la berlakon bagai ngn teacher. sumpah gelabah. rasa macam tak confident giler nak berlakon.haha. then after that, kitorang pon entered the class as usual. then teacher pon distribute our new text + notes. pastu untuk the slide part, aku pretend macam nak share notes ngn class la. then, display la pakai LCD bagai kan. 1st slide, notes of (Towards Another Summer, our text) 2nd slide, more notes, 3rd slide, more notes..then tiba tiba ade video happy birthday untuk teacher. and she was like............ *speechless* *blushing* *almost crying*

haha. pastu kitorang main hide and seek. suruh teacher cari kat mana yon ngan amal nyorok.pastu kitorang pon escort lah teacher ke BTF and they were there. with the cake. so beautiful cake. :)

seriously best. and we had a good time eating together at the cafe. haha sebab piring x de, so terpaksa g cafe. but there was an unwanted scene happening there. it kinda spoil the event la kan. but not affect that much. but to some people, YES IT AFFECTS.

so again, HAPPY BIRTHDAY TEACHER!!!
:)

p/s : sangat jeles hari ni faham tak?? rasa nak nangisT_____T bengong tak?


Thursday, March 1, 2012

hindustan vs westerntan

pagi yang indah. lalalalaaa~ berhindustan sana sini. dengan kal ho na ho nya, koi mil gaya nya and humko hamise nya. group aku kal ho na ho. geli jugak tadi, tambah tambah kumpulan koi mil gaya. shafiq kah itu?? errkk.. spek macam siti sifir. haha pasni ada pulak sapik sifir. #ponboleh. hahaaa.
btw, keputusannya esok. nantikan *drum roll*

tapi kegembiraan bertukar suspen selepas rehat. setelah mengetahui semua hindustan shah rukh khan kajol bagai itu hanyalah sia sia(walaupun tak dela sia sia mana). kerana... kerana.. keranaaa.. kerana arghhh.. kerana kitorang telah study text yang salah. tidak salah mengkaji text itu, cuma anda tidak akan diuji. maksudnya tiada dalam syllabus A2 2012. apa?? *jeng jeng jennggg*

ok itu lah berita suspennya. suspen bukan. jadi bermakna kitorang terpaksa leave the book aside and start a new text by tomorrow. InsyaAllah Samley bersama motor kuasa naganya akan tiba di kolej esok untuk menghantar text baru. oh ya, tajuknya "Towards Another Summer" by Janet Frame. oh ya, selamat berkenalan Janet Frame. sampai sini saja perkenalan kita R.K Narayan. sob sob..

takpe, don't panic. semua yang berlaku ni ada hikmahnya. ingat pesan ayah, niena. kalau apa apa yang berlaku we read as 'there must be a blessing in disguise', trust me, there's nothing to worry about. InsyaAllah tak de pape yang rugi. kalau Allah dah aturan macam tu, itulah yang terbaik. sekarang maybe tak nampak lagi. nama pon blessing in DISGUISE. hik2... :P

takpe takpe. apa apa hal, lawak kampus harus diteruskan. komik doraemon pon masih berbaki. kalau rasa bosan dengan tesl punya input, kita baca pula benda merepek. supaya otak dapat bertindak kreatif.

minggu depan balik rumah. rindunyaa kat family. dodaah rindunya nak buli dodah. and another thing is we're going to pindah semula ke aisyah. seronok ke tak? tahla. biasa je. *berat hati*. aku suka floor macam sekarang. penuh dengan budak tesl and ramai lagi yang aku rapat. kalau floor kat aisyah tu tak ramai yang rapat. mostly budak IB. huk2.. takpelah. amboih lupa daratan plak kau niena.

ok, till then, bye!!