Tuesday, February 28, 2012

we're forever kids.

assalamualaikum pembuka bicara. aiceh, ayat zaman zaman muda mudi pidato dulu. perghh jangan main main, budak pidato ni. ehem2.. ok sila masuk tong dan golek seniri.

hari yang indah.. lalalalaaa~
nak kongsi cerita pasal kanak kanak 11.7 dalam kelas. amboih bising nya tak payah nak cakap. actually x dela bising mana, kecoh je lebih. sama ek? suka hati koranglahh. ok tadi time literature, sekali lagi kitorang bergembira. bergembira dengan game yg conducted by amal's group. before turn diorang hari tu, diorang ada vote untuk watak watak dalam novel tu (The English Teacher) untuk disinonimkan dengan bebudak kelas kitorang. and guess what?? im in the list! like whaaaat?? and the character that was associated to me is the 'headmaster's wife'. kat mana yang sama pon aku tak tau. dahla the lady in the novel tu kinda queen control. and i feel like they are saying that i'm a queen control. hey!! definitely i'm not. marry me if you don't believe. okay jenis apakah statement ini? sila abaikan.

nia was voted as the grandma. hik2 at least the housewife is better i guess :P tompok dekat bibir aku tu kesan tumpahan air. haish geram betul. itu printed version that's why ada kesan.

and it doesnt end there. the fun continues until agama's period. again, amal's group is presenting. miza sebagai Mizani Safiyyah, sebagai the story-teller untuk kisah kisah anbiya'. ala just like wardina in kisah kisah anbiya' tu. amal sebagai Dr. Amal Bahiyyah #pon bolleh. gedik betul minah ni. haha.. mira farzana as Noor Amira Kamsah and yon as Nurul Syakirah Nurul Ain (derived from Nurul Syuhada Nurul Ain). terbaekk ahh korang. kehangatan leya sebagai Dr. Mashitah in disguise masih diteruskan. bagus bagus.

then in the evening, we have the university talk (kind of). first time having a chance to talk to the university representatives. best. smangat weehhh nak gi New Zealand. InsyaAllah kalau Allah izinkan, aku akan selamat sampai di sana bersama dengan 15 teslians yang lain. Aaaamiiin. doakan kitorang semua berjaya.

bye. assalamualaikum.

p/s : tapi sedih. ingatkan ada. sob2. takpelah, whatever best for you.

Saturday, February 25, 2012

Friday, February 24, 2012

patience is everything

do nothing niena. you just have to be patient. stand strong. strength is not that you fight with hundreds enemies. but strength is when you face everything with patience. *deep breath*

at least this makes me smile. 
perlukan penjelasan? hahaa.. kebetulan depan library ari tu ade key chain orang utan tersangkut kat satu beg ni. pink lagi. then tgk orang utan tu tangan panjang, kitorang samakn dengan nad. mulut muncung macam dayah. dayah comel (?) haha. kaki pendek macam aku. -.-'
diorang yang cakap. kaki aku normal. seimbang ngan badan yang tak berapa nak panjang ni.

ok bye. :)

Thursday, February 23, 2012

debarannya kian terasa

niena. A2 dah dekat. jangan main banyak banyak sangat. study. waktu kelas, manfaatkan sepenuhnya. you were not born as a smart girl. you need to work really hard to be smart. always remember your parents. they are not sending you to see you stuck in Malaysia. don't make them sad. make them happy and trust me, you'll be happier :)
oh God, help me. i really wanna go to New Zealand. i believe in your plan. whatever you'll give to me, I'll always tell myself, that's the best for me.

wake up niena, stand strong!
move forward, not backward.

auckland city.

Monday, February 20, 2012

tooooo many embarassing things and i shall call it a day

ooohh hari yang merepek.
i'll make it short.
malu. blushing enough.
what?
stupid.
ok cukup malu. tiada siapa mengerti. hanya tuan punya badan saja yang tahu.
azam : sampai cuti bulan 3 ni. no here, no there. no everywhere. can i actually make it?? yes you can! strong girl!

second thing
venue : wispi 1
lesson : math
cikgu : puan suhaila
topik : estimation (?)
 waktu : after recces

cikgu tengah mengajar kat depan sambil pegang buku. tempat aku standard lah depan sekali. paling dekat ngn cikgu. kata orang, kalau air liur cikgu tempias pun aku lah mangsa pertama. tapi penangan mengantuk yang sangat kronik tatkala itu menewaskan aku. aku tak tahu kenapa. takde angin takde ribut, tiba tiba perasaan mengantuk datang menempek sayup sayup. dayah usaha urut urut tangan aku nak hilangkan mengantuk. tapi maaflah dayah, time mengantuk tahap gaban macam ni, segala urutan memang takde maknanya. haha. kemudian, tanpa aku sedar, aku dah di alam lain. kemudian, setelah agak nyenyak di alam mimpi, tiba2 terbuka mata, cikgu tengah pandang aku tanpa berkata sepatah pun. maksudnya cikgu ushar je aku tidur dengan tenangnya. OMG! malu sangat! lepas tu apa lagi. gelabah habis. terus fresh lepas tu. malu, serious malu sebab kantoi terlena. lepas tu kena la mention nama 2 3 kali jugak kan. dah tu, cikgu asyik tanya aku je lepas tu. "kita belajar berapa benda hari ni?" aku dengan konfidennya menjawab "empaaat....". semua orang ketawa. errkkk... why? salah ke? betul la kan? oh rupanya jawapannya "dua". cikgu cakap, "dah bangun ke belum ni.. mungkin dia mengantuk sangat mata dia jadi kembang. dia nampak double. sebab tu la kot dia belajar empat". amboih, ayat makan dalam cikgu. haha tak pon actually. aku jawab empat tu sebab aku kira bilangan benda dalam kotak in text book tu. ok whatever. lost sebenarnya. malam ni kena revise balik ngn diorang. haish. bila mengantuk menguasai diri, macam tu lah jadinya. aku spesies yang susah mengantuk sebab hyper. tapi kalau sekali mengantuk, memang terus kronik. bukan ICU lagi, tapi dah CCU.

sangat malu. bila teringat muka cikgu tengah pandang tu masih rasa nak ketawa. sumpah malu dan kelakar. hahaa..

Friday, February 17, 2012

haish

time banyak banyak keje.macam macam konflik. dalaman luaran. tengok gambar2 senior fly, i got a feeling of ____?? i dont know how to explain. something inspiring, something super envy, something sad, something like.. really eager to go there. haish. nevamind. be patient niena. if God has set you there, then you'll be there soon. now i know how much i REALLY want to fly.

and there's one thing messed me up. i need cooperative people. and i know i need to be cooperative too. sometimes people are too selfish. i believe, kalau kita permudahkan keje orang, Allah akan permudahkan keje kita. that's the rule of the world. kesian tengok sesetengah pihak bertungkus lumus nak buat something whereas the other party sesuka hati nak ikut angin dia. grand dinner. tahla. malas nak comment. kesianla kat orang yang dok buat keje belakang tabir. kita yang x buat pape ni x payah komplen banyak boleh tak? x nak datang lah ape lah. im not supporting or against the dinner thingy, this is just an opinion from humanistic perspective.

selamatt berjaya dalam A2 semua alevelians. macam alien dh bunyi. haha okbye.

Sunday, February 5, 2012

when i said i love you, i really mean it

  this post gonna be a little bit melancholy... uuuuuuuu... melancholy gitu.. haha enough with that. i just wanna say that i'm sad with what had happened. we used to b good friends, best friends, close friends and what else you wanna say? yeah, we love each other. i don't know how does she feels towards me but i'm really sure that i love her so much. :')

thank God after all, i still have friends that love me. i know they do. to nad, dayah, nia, miza, zati, diba, cipot, zura,(3 orang budak engine yang kellass gituu.. ) ecah, leya. niena sayang giler kat korang. sumpah rasa macam nak nangis sekarang.

dayah, nad, miza and farzanaa..
eeee... dayah syok seniriii.....
nampak x muka nad excited habis.. hahaaa...
ni zati.. the versatile ever.. semua bidang dia boleh terjun.. cayalah zati #impressed



left : mijani kema kemaa... cantik kang?
right : ecah, the sweetest and very doen to earth.. niena syg ecaaaahhh ~~


hok kighi ni leya.. uuu licin x muka dia??? hahaa

hok pink ni zura.. die ni baik + sweet.. x selfish langsung.

hok kecik comey ni cipot.. actually, aku xdela tinggi cmtu.. ini with the aid of heels.. hehee..

ini diba.. hot x diba???? uuuuuuu~~  diba baik ooo.... :))
apekah?? okfine, x de motif. saja menggedik.. haha
oklah.. tu je.. saja nak mengexpress kesedihan hati.. thank God i still have precious friends.. mmmuhax2 korang.. sorry kalau ade sakitkan hati korang, tapi i really love u all.. semoga persahabatan kita diberkati & diredhai-Nya forever and always..

Saturday, February 4, 2012

lepas dan genggam

kadangkala kita perlu lepas sesuatu untuk kebaikan kedua dua pihak kan. takpelah, if that's the best.

minggu ni segalanya baik. namun stress nye boleh tahan. apalah makna hidup tanpa stress. it's part of our life. so, "just suck it up, and live with it" ok fine, ayat keramat hari ni. ceritanya panjang. permulaan hari yang tak begitu baik. kadangkala perjuangan itu memang sukar, tapi perlu diteruskan. biarlah, ini kisah 11.7 yang tak sudah sudah ada drama.

hhmm bila terfikirkan masalah kawan, sedih. rindu waktu bahagia dulu. in terms of friendship ni aku memang jiwang sikit. haish. tak pelah, abaikan. malas fikir lagi.

kisah peti sejuk yang tak berkesudahan. memang masih suka. lantaklah nak fikir apa. so far, masih. so hargailah sebelum nanti shifted to the other subject. kwang3.
harapan : sapa dan senyum.

okbye. selamat malam semua. salam Maulidur Rasul. :')

p/s : banyakkan selawat ke atas baginda Rasulullah SAW. dialah kekasih awal dan akhir kita. walau cinta mana pun pada manusia, jangan sampai cinta kepada manusia mengatasi cinta kita kepada Allah dan baginda Rasulullah. pesanan untuk si penulis yang hina ini juga. sama samalah kita ikut sunnah baginda semaksimum mungkin.
LUVYOUMUHAMMADSAW