Saturday, January 28, 2012

rindu sudaaa

lama tak blogging~~ WUHUUU NIENA DATANG KEMBALI DENGAN ENTRI BARU (sila ikut melodi iklan dindang)

ok cuma nak bagitau, result final teruk. nama naik kat a level board sebab parents kena panggil.surat dah sampai kat rumah. mak terkejut. terpaksa convince mak orang lain pon macam tu jugak.. lain pulak ceritanya dengan sapik. dapat excellent tapi tak cakap 2 hari dengan bapak dia gara gara bapak dia ingat dia tipu result #ponboleh. haii sapik sapiikk.. *geleng geleng kepala macam mak nenek*
oh ya, hari ni besday sapik. happy birthday sapik.semalam sapik kena serangan doraemon bertalu talu.. haha kesian. tapi rasa sangat seronok. seronok sebab dp bebudak tesl semua doraemon.. uuuuuuuu comel jugak kitorang ni. okfine. tak payah nak take serious sangatlah.

socio dah habis syllabus. awal kot. awal tak awal sangatlah. nama je habis. fahamnya belum tentu. so, lepas ni bebudak tesl kena lah berhempas pulas di'drilled' by miss muna dek essay essay yang mencabar minda, tenaga, masa dan keupayaan fizikal serta mental. takpe2.. A2 punya pasal. semoga TESL 11.7 semuanya berjaya menapak kaki ke New Zealand. sobs.. sedih pulak rasa.. wehhh aku sayang koraaaanggg..... mija, nad, dayah, mirali, mira farzana, nia, sapik, abu, vian, icey, ecah, zati, leya, yon, aaaa sape lagi sorang ni... err ha! amal. aiyoo camne boleh lupa kat amal. mascot kott...haha..

minggu ni ada 2 test literature. test pertama dah dapat result.amik kau, kena bebel ngan teacher.tu la, sape suruh buat main main.. aaa saya tak main main teacher. cuma saya tak sempat study cuti ari tu sebab sibuk bercuti di seremban, pahang, dan johor.. bahagia nya bercuti dengan family faham tak??

ok bye. tak berniat nak tulis panjang panjang.. heheee tapi dah panjang.. okbye..
assalamualaikum..

Tuesday, January 17, 2012

farabi oh farabi

this is not to complain. hope this entri hurts nobody. i just want to express my keserabutan here. im sad. i dont really mind moving to farabi actually. but after quite a while, i feel like going back to aisyah. because

1. awang yang sejuk is not functioning. meaning, i can't drink air sejuk here.
2. my room is so not strategic. direct sunlight makes me hot. and it locates betul2 depan court futsal which we have no privacy at all. tak boleh nak lepak2 kat luar.
3. the fan in my room is spinning so slow... waaaa
4. the switches in the room cannot be used. short ape tah malam tadi, habis semua tak boleh guna.
5. air selalu tak de... waaaaaaa :'(

maybe that's all. the toilet is fine for me. luckily.
sigh. these things really make me sick. =.="
tak pe niena. ade hikmah.. :))

unexpected

first impression. it's crucial right??
yeah, it doesn't mean it's always right but at least you need to make it positive. especially if you're attending to an interview. impression is very important dude!

alright. actually i got something to tell about first impression. i mean, what people thought about me during the first time they saw me. this is what i got during my mentor mentee sesssion this morning.
guess what?

- well.. abu said, im friendly
- miza said, im friendly too
- ecah said, im the saviour because i volunteered to present on our first presentation which i couldn't remember at all.
- farzana said, my eyes have been an issue because it seems like im wearing eyeliner. what the....??? wearing eyeliner to the class.. what a waste of time  =.="
- surprisingly, v said the same. even worse. she said, she thought that i'm the gedik2 type because my eyebrow is thick and i'm wearing the eyeliner. okfine. =.="
- icey said, my eyebrow is thick as well.. erkk.. again.. =.="
- amal said im friendly too..

well.. not much different. the subjects are still the same. eyes and friendly. haha. menarik actually activity tu. ok bye. nite

Thursday, January 12, 2012

pindah

just take a pause.

ok, i'm going to leave aisyah for farabi this saturday. and guess what? i got to stay on the top floor which i wish i won't be staying there at the very first place. oh shoot! ok whatever. i already got that. so say no more. pack your stuff and get moving this saturday.

you know what? being not confident when you talk in public is actually because you are not confident of what you're saying. and that's what happening to me when i'm presenting socio in class. maybe because the teacher looks so smart and knows everything make me feel conscious of what i'm saying. maybe i'm giving the wrong fact. well, this shouldn't be happening because what you're presenting is what you've googled (it's a verb nowadays) and browsed right? so why do you still need to be as such.  arghhh poor me.

it's damn noisy studying at ds you know? arghh... come on people.. what type of discussion was that? at least lower down your voice. you're sharing the place with other people. that's the reason why i love to study in the library. the ideal place ever. :) except the fact that im easily freezing.

okay. bye.

Saturday, January 7, 2012

kolej sudaaa

dh dekat seminggu balik seghomban. so far feeling spirit. maksud aku, rasa semangat dan motivated. hope this will last long.. this year im going to take A2. sangat takut. result final merudum jatuh bergolek golek seperti giant yang jatuh dari tangga tingkat 16, cedera parah. apa boleh buat. terima je. hidup ni memang ade naik turnnya. but i really wanna go to New Zealand.. well, sape tak nak kann.. kalau ada rezeki InsyaAllah sampai ke sana nanti.

oh ya, aku dapat 2 kawan baru sem ni. satu, petty namanya from tania. thanks dear.. :) and another one is roary from dayahmyra and nadd... oh really love it! i mean, really love them! thanks korang... sobs :'(
*terharu*

hhhm nampaknya aku masih di takuk yang lama. aku tak suka bercakap di hadapan. waktu math ari tu rasa loser. waktu socio tadi rasa nervous gila bab*. maybe luar nampak biasa, tapi dalam Tuhan saja yg tahu. jantung tiba tiba berdegup kencang seolah olah Chad Michael Murray datang approach aku. :)) *melting*
*freezing again* pastu benda benda yang dicakap tiba tiba terbang macam debu debuan. pastu rasa macam krik krik..

summer's school program sounds so awesome. wahh tak sabar plak rasa. lek luuuuuuuu... long way to go.

tadi perkara bodoh berlaku lagi. oh nooo... malu. kenapa begitu. hey, jangan perasan okay? there's nothing as you think. what do you think by the way. oh maybe you think of nothing.. well yeah, i'm thinking too much. okay let's just forget that. rasa macam nak cekik sekor sekor dalam cab tadi. sabo jela.

okay bye..
*hugging roary* :)))

Tuesday, January 3, 2012

a good good day part 3 (family version)

this is my birthday celebration with my beloved family. kinda late because my parents are busy. so Alhamdulillah hari ni ada kesempatan :)

domino's time! this is luqman.

this is syazwan.. he's form 4 this year.

most people think he is my brother. (abang) instead of adik indeed.



2 orang ni pling pelik. musuh ketat yang berkawan baik. sentiasa nak main sama2 tapi balloh sokmo . sabo jela. 


with my beloved parents... tq mummy and daddy for these 19 years ;)

bajet comel budak ni.

this time tak de kek dah.. tak payah nak kek kek derr.. kitorang bukan suka sangat lagipun. tapi tak jugak.. 2 orang musuh ketat yg bersahabat baik tu suka. tapi kenyangg Alhamdulillahh.. :) cuma tak cukup quorum.. ini je yang ade.. lagi 3 orang tak de. tapi mak cakap, ni pre-celebration. nanti bila semua ada, celebrate sekali lagi.. tradisi family aku dh.. hehe..  so that's alll.. assalamualaikum..
bye~

Monday, January 2, 2012

a good good day part 2

as i promised. this is the second part.


a short video only. next part will be gambar gambar dekat pantai R&R bagan ajam tu. but still waiting patiently for the pictures. 

mulakan 2012 dengan kesyukuran

Alhamdulillah dah masuk tahun baru. syukurlah masih dipinjamkan segala nikmat :') semoga dengan tahun baru ni si penulis lebih bijak menggunakan segala nikmat kurniaan-Nya. semoga sentiasa dalam hidayah dan petnjuk-Nya Aaaamiiin :')

ok this year gonna be our last sem in KMS. after that, we are are going to be SUPERMAN.erkk?? no i mean SUPERSENIORS. seronok pon ada. sedih pon ada. risau pon ada. macam bercampur baur. lebih kurang rasa ABC jugaklah resultnya.

A2! ok it's A2 this year. A2 means DO OR DIE. SINK OR SWIM. Ya Allah, kurniakanlah kejayaan kepada batch 11 Ya Allah.. bagilah semua calon A2 dapat fly... aku sayang batch aku. aku harap semua akan fly. especially TESL. tapi course lain pon sama. ALL MEANS SEMUA. tapi Allah lebih mengetahui yang terbaik untuk kita kan.

aku harap akan menjadi insan yang lebih baik dari segala aspek. Aaaamiin.. azam itu merangkumi semua azam azam aku yang lain.
oklah, bye~