Thursday, July 28, 2011

aku panas

panas. dh lama x rasa panas kat orang. pergh. betul2 kasi aku panas lah tadi.
 ok, kisahnya begini. aku nak balik rumah aku di nibong tebal, pulau pinang. lalu macam2 lah dugaan dan onak perlu dilalui utk meng'accomplish' misi aku yg 1 tu. bila peluang nak balik tu tinggal 90%, ade pulak insan yang mengguris hatiku yang fragile ni.

begini. tatkala hati riang gembira ingin balik ke rumah, aku pon men'share' berita ini dgn seseorang yang menjadi perantaraan aku utk balik bersama budak IB yang CASnya di penang itu. dh tu, tiba2 aku disembur dengan ayat yang menggambarkan seolah2 kehadiran aku utk menumpang budak2 IB itu sangatlah tidak dialu-alukan. ohhsungguh pedih ayat yang ringkas lagi sarcastic itu. namun, kecekalan utk balik jua menyebabkan aku akhirnya boleh balik. InsyaAllah.. :)

maaf kepada mana mana pihak yang terasa dengan pos ini. saya memang x suka bergaduh. tapi ayat tadi seolah-olah cari gaduh. tapi x pe, saya cuba lupakan. actually dah lupakan pon.sebabnye dgr kata beliau kepenatan, so, agak tension tadi. tp haruskah di'treat'nye aku begitu?? tidak, bukan??
emm x pelah.. aku bukan pendendam. x nak ingat lagi... ape apelah awak. cuma nak bagitau, saya bukan selalu balik, so fhmlah perasaan saya.

k tu je. assalamualaikum... peace yo!

Tuesday, July 26, 2011

gas trick!

Alhamdulillah x lama lagi Ramadhan bakal tiba. Wuhuu!! Seronoknye~ ;)
Emm tapi Cuma satu yang aku risaukan. Selalu waktu bulan puasa ni lah penyakit aku menjadi-jadi sampai kadang2 terpaksa berbuka. X lain x bukan, gastric. Bak kata ustaz hasrol, gas x banyak mana, trick je yang lebih. Haha. Tapi definitely not me. ish, x kanla aku saja2 mnegada2 nk bukak puasa kan. X cukup ke yang cuti lain2 nak kena ganti, x kuasa aku nak tambah lagi. Okay, berbalik pada isu asal iaitu gastric. Emm semenjak 2 menjak ni, gastric aku makin melampau. Sakit x surut. Jadi melarat sepanjang hari. Yang peliknye, makan ke, x makan ke, sakit sama jugak. Kadang kadang pelik jugak, gastric ke? Tapi mmg perut rasa angin lah.. kruk kruk bunyinye. 

Okay, aku sakit perut sebab gastric. Bukan bleeding macam dayah ye.
Emm tadi gi klinik anjung karisma. Amboih nama, vogue je bunyi. Pastu doctor pon cek lah kan. Tekan sana tekan sini semuanya sakit. Doctor mula konfius. Katanya kalau x lega lepas makan ubat yang dia bagi, sila ketemu lagi samanya. “baik doctor”. Kata niena dengan penuh patuh.

Ah, x best pon part ni. Aku nak citer part paling best ni. Sebelum pegi klinik tu, kitorang tunggu kat gate A, masa tunggu tu, si nad terlupa bawak ic, lalu diajaknye aku teman dia balik blok asrama nak ambil ic. Walaupun reluctant, diturut jugak kehendaknya. Dia pon menarik tangan aku dengan kurang sopan (gaya memaksa suruh aku ikut dia balik asrama). Dah tarik tu, aku tersepak lah 1 objek ni, lalu termelatah “oh pondan!”. Erkk.. apekah??? Sungguh memalukan kerana ungkapan itu bisa didengar dek pakcik pakcik yang tgh renovate pondok guard tu. Pastinya dalam hati diorang, “ish2, anak sape la ni..”. oh tidak, jatuh saham. Dalam banyak2 word, kenapa pondan yang terluah time tu.

Okay, seterusnya, di klinik. Memang kelakar tgk ragam family2 di sana. Bersama anak2 kecik dengan aksi aksi cilik mereka(ayat caption dalam newspaper nih). Erkk.. tetiba, ade 1 ragam yang luar biasa. Maksud aku view yang agak asing. Apekah? Ye tuan director juga di klinik yg sama. Tgh register time tu. Ohh malunya saya. Emm klinik sgt crowded time tu. Tapi yang kosong cuma beberapa bangku di depan aku. Dh takdir, tempat tu diisi oleh ayahanda tuan director.

Dalam hati aku “x pe, beliau x kenal aku.. buat normal.. “ senyum kambing sambil menunduk je kepala ke bawah. Nad jugak melakonkan aksi yang sama.
Tapi tiba tiba tuan director senyum sambil mengangguk kepalanya kat aku. “GULP". Aku pon balas lah senyuman beliau dengan semanis mungkin. Hehe…..

Dah selesai scene di klinik, kitorang pon jalan-jalan cari makan. Di gerai yang tersergam indah tu terdapat sepasang pakcik van yang hantar kitorang tadi. “eh, pakcik kat sini?” terkejut jugakla. Tapi dengan baik hati pakcik tu ajak kitorang makan sekali ngn diorang.

……makan makan makan makan….

*tgn melambai pekerja di situ mengarah mereka suruh kira total makan. (pakcik tu, bukan aku)”
Kakak tu pon datang. “adik, kira.”
“semua sekali ke?”
“ye, semua.”

Wahh seronoknyee…. Pakcik belanja… hehe.. ;)
Sekian terima kasih.

Assalamualaikum.
Peace yo!!

Monday, July 25, 2011

makan

assalamualaikum.
okay, kita masih dalam isu makan. maaf maaf maaf! (tgn mcm halau lalat macam gaya sifu dan tongga). maaf sebab lama x update. mungkin diri masih x ter'update'. so, blog ni pon x ter'update' lah jugak. confuse? ahh lantak korang lah. ops maaf. niena, sopan sikit plz. okay, gud ;)

haa ari ni aku nk share lagi makanan2 yang aku x suka dan x boleh diterima dek tekak ni.

1. cheese :))
bila sebut je cheese rasa macam nk senyum sampai telinga kan? tapi bukan sebab rasa dia yg enak, tapi disebabkan sebutan dia tu. ce sebut, ce sebut. CHEEEEESEEEE :)) wahh ngengada lah korang. over sgt tu. haha. okay, aku mmg x lalu makan cheese. bila masuk kat tekak, rasa macam, wekkkk... loya wa cakap lu! so cheese x sedap.

2. daging. yang ni x nak cite panjang2. anda boleh rujuk older post bertajuk "daging". ok selesai.

3. mayonis. wekk jugak yang ini. lagi sekali. loya! kecuali thousand island yang orang letak dlm fruit salad tu. yang tu aku boleh terima. opps teringat pulak kat aidi hisham bila sebut 'fruit salad'. haha.

4. aku x makan nenas. huhu takutt.. bila aku tgk orang kupas nenas, bulu roma aku menegak. tahla aku rasa macam buah tu akan mencederakan aku. aku rasa seram. haha ape aku merepek ni...

5. aku x makan sambal belacan. eh, dulu aku makan taw. sekarang x dh. bau dia aku rasa macam nk pengsan. rasa busuk. tapi air asam aku suka giler. favourate kot.cicah ngn ikan bakar, perghhh!! eh dh lari tajuk. okay sambal belacan yang kaler merah pastu ade bau kurang menyenangkan tu aku x makan.

6. petai juga bukan pilihanku. titik noktah.

7. huh tu je kot. x igt dh...

p/s : aku jugak x lalu makan bila makan dgn orang yg bunyi time makan. krik2.. fhm x? maksudnye, aku rasa x lalu bila makan ngn org yang bila dia makan, ade bunyi produced. cth : slrrpp.... slrrrp..

so, that's all. peace yo!!


Sunday, July 17, 2011

daging oh daging

aku bukan penggemar daging. that's a fact about me. aku sangat x suka daging. tapi x de la reject all types of daging. ade jugak daging yang aku makan.contohnya, daging yang x de bau and daging yang dipotong nipis2 macam kat hotel tu. or daging time raya korban. daging tu x de bau. tp aku x makan part2 yang pelik2 and lembik2. contoh, gearbox, bahagian2 lemak segala tu lah. eeii x lalu. rasa loya nak muntah. mak aku pon dah taw sgt. and another thing, kalau daging tu masak sup, lagilah aku x lalu. kalau masak kering2 macam bakar ke, daging msk kicap ke, yang tu aku makan. tambah2 kalau masak kat umah daging masak kicap, sedapp!! waaa daging kat ds teruklah.. belum makan, bau dia pon dah buat aku rasa loya. dh makan apatah lagi. lembik2 tu buat aku rasa loya. tapi Alhamdulillah aku x makan daging, dapat telur. hihi  ;DD

ha ni antara jenis2 daging yang aku boleh terima. macam ni barulah sedap. bau pon sedap. :)




cerewet ke aku? x kan.. hehe...

Wednesday, July 13, 2011

one after another

waaaaaaaahhhhh banyak nye keje....

1. first week - orientasi (done)
2. 23rd july - lui barat program (so, having a meeting continuously this whole week. discussing about the program, module, bla bla bla)
3. 20th july - golden bell. (teslians will be organizing a game on the action week. and i'm in charge in the questions part. so need to prepare the questions.)
4. 18- 22nd - action week (we'll be also participate in math competition)
5. homework : (literature, need to work on slides using power point which is not as easy as i thought. need to do thorough research before presenting and must be interesting presentation of course)
6. assignments : (socio- presentation, due on tomorow. haha. so to to really work on it tonight)
7. program motivasi at jempol (thank God it has been potponed to the 30th, which the actual date is actually on 24th)

aiyoyoooo.... manyaaak kejeee... it's ok. nothing to merungut on. just to remind myself. enjoy your "packness" and your "buzyness".

ok that's all.. taraaa...

PEACE YO!!

Saturday, July 9, 2011

cover singer

aku mmg sula gler layan lagu2 cover kt youtube ni. best kott. tabik ar diorang nyanyi balik ngn style tersendiri. lg best kot kadang2 tu. x payah nak masuk reality show pon x pe. dh ramai peminat. the best for me are tyler ward, megan nicole, maddie jane. yg laen2 tu layan gak semua. tp yg ni paling best ar.. jom layan! hehe



peace yo!!

Monday, July 4, 2011

sem 3

(tgn dengan excited nye menaip gara2 lama sudah x update blog). missing you guyz so much lah.. mmuaahhh :*
ish x payah nak perasan sgtlah korang ni.

yes, im already in sem 3. it has started. today is my first day having class in sem 3. and you know what? i already being expelled from class as a 'reward' of not finish reading silas marner. ok congrats. what a first day.

itu satu hal. first day ni jugak everybody was busy with the new intake stuff, meeting itu, meeting ini, bla bla bla... me too. going to involve in the orientation week soon. mixed feelings.

hmm ok, first day stepping here after quite a long holidays of course makes me feel somehow awkward. but for sure, im missing the old environment. miss it badly.. :'( ouch.

to all the juniors, welcome yea to KMS. this will be your home for a long while. whether you like it or not, you have to like it still.

about me, i don't know what should i do. i'm happy now but suffering inside. wahh.. haha. it's getting deeper from day to day. *helpless. arghh.. hate to feel this way. you take care there. i always believe that you are a nice person inside. ;)

*shed tears. eeiuu x payah nk jiwang sgt lah niena!! geli aku.
haha btw, see ya. PEACE YO!!!