Friday, June 24, 2011

physical?

fizikal tu kan sementara je. tahl;a walaupun ramai perempuan2 di luar sana yang sukakan jejaka jejaka tough, but im not into that type. i dont totally reject them but i feel it's quite hard for me to accept tough tough people ni. tough sikit sikit x pe. kalau yang macam salman khan tu.. eeiiuuu aku x suka. ini bukan kes menghina ye, tapi they're not my taste. wahh ayat macam demand je. x lah, bukan tu maksud aku. emm kalau orang laki yang suka work out sampai badan berketul ketul tu better avoid dari aku. haha tapi x pe, kawan kawan aku ramai suka. pada aku, aku suka yang sedang sedang saja. macam zizan raja lawak tu ok la. hehe zizan jugak. maybe sebab aku pendek so aku x suka orang yang tough sgt. kalau x, nmpak pelik je. itu aku punya taste. ape ape pun Tuhan yang tentukan.. :)

peace yo! woot woot >.<

jom semak jejaka jejaka di bawah hehe..

this is not tough, this is huge! OMG what a gigantic creature he is. 

emm he's still big for me. but he's so handsome!
he is just nice!! hehe perfect!

wait a minute! he's a newcomer but i fell in love with his charming face.. he's nice too..
:)) melting~~ haha


Wednesday, June 22, 2011

karma

sebiji buah yang manis, kecil dan menjadi makanan kegemaran nabi Muhammad SWT. itu kurma. tapi tu bukan ape yang aku nak ckp kali ni. aku nak cakap pasal karma. tawu ape itu karma? bohonglah x tahu kn..


I have something to share with you today. Something that we need to take note, including me myself. It’s about us. Maybe kadang kadang kita x perasan apa yang kita buat. Tapi kita kena ingat ang dunia ni bulat. Nak buat apa pon, kena ingat yang dunia ni macam roda. Kalau ari ni roda tu x kena taik ayam, x bermakna x kan kena selama-lamanya. Emm camni, al kisahnya ada lah seorang hamba Allah ni yang dulu selalu Nampak anak orang tu x betul. Lepas tu kalau dia rasa anak orang orang ni x betul, dia akan ‘ajar’ orang tu ‘sebaik-baiknya’. Contohnya, pukul sepenuh perasaan atau melemparkan kata kata yang agak menusuk kalbu kepada anak anak orang itu. Mungkin niatnya nak mengajar tu bagus dan harus dipuji Cuma cara aplikasi tu yang salah. Memang parents anak anak orang tu akan sangat sedih dengan cara anak mereka ‘diajar’ tapi mengingatkan niat baik hamba Allah itu, maka direlakan anak anak mereka diperlakukan sedemikian. Namun, kini anak hamba Allah itu pula yang sebaliknya. Mungkin terlalu sibuk ‘mengajar’ anak orang sampai anak sendiri dilupakan. Aku x mengata kat sapa sapa. Tapi aku harap aku dan anda anda semua dpat ambil pengajaran. Bila nak buat apa-apa, ingatlah yang dunia ni bulat. Kadang kadang apa yang nak disampaikan tu sama tapi cara penyampaian yang berbeza menyebabkan penerimaan juga berbeza. Mungkin x diterima langsung. Mungkin. Nobody’s perfect. Tapi kita kenalah sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri kita. Walau x semua orang akan suka kita, tapi cubalah sedaya upaya menyenangkan orang orang sekeliling kita. Yeah, aku akan try dan itu azam aku untuk sem baru nanti.. heee~
Peace yo!


Saturday, June 18, 2011

kawan

nk pegi soksek. sijil spm x amik lagi. tp segan. of course lah kena pegi ngn family. teringin nak pegi ngn kawan tp x berani drive smpai BM. of course parents x lepas. no choice, kena pegi ngn family gak. teringin nk jumpak kengkawan. aku x sombong. rindu depa semua. tp aku x macam orang lain. aku bukan dok area2 sana. rumah aku jauh sikit pada diorang. aku nk hangout tapi masa aku x sama dengan orang lain. aku x lupa kt kawan aku. tapi bila dh masa dan jarak memisahkan, aku jadi awkward. life masing2 dah berubah. aku segan nak jumpak budak2 soksek yang lain sebab dh lama x jumpak. maybe diorang rasa aku sombong. tp aku x sombong. aku rasa terasing kadang2 sebab aku x selalu hang out ngn diorang.

kawan kat kms. emm rapat. tapi x sebegitu rapat. tah. kadang2 rasa sgt rapat. entah. mungkin aku yang pelik. once aku sayang orang, aku sangat sayangkan orang tu. keikhlasan dalam persahabatan dapat dirasa. kadang2 kita rapat dengan seseorang sebab minat yang sama, kadang2 sebab satu kepala, kadang2 sebab dia pandai, kadang2 sebab dia baik. tp bestfriend is bila bila. x de sebab tertentu or masa tertentu. yang boleh terima kita seadanya. mungkin perasaan sukar menerima yang menolak perasaan ikhlas dalam persahabatan. nampak simple tp x semudah tu.

bila duduk kat rumah, memang rasa x nk balik kms. tp x pe,aku yakin friendship needs time. nk bina menara paling gah memangla makan masa kan. yes. ok x pe.

hormati orang kalau anda nak dihormati. ingat tu niena. :)

Sunday, June 12, 2011

rumah

lama sudah x update blog! aduhh nk kata busy tu mmg x lah. tp malas nk menaip. dok rumah mmg enjoy. tambah2 x de homework kn. haha. setiap kali click button 'new post' tu mesti end up close balik sebab x de idea nk bebel ape.
 ok hari ni nak cerita pasal rumah. mula2 masuk rumah lepas balik, agak byk jugakla perubahan. hehe yang penting, astro warna dh ada. haha. sebab tu cuti nk tv lah jd teman baik kn. jozan sentiasa menemani. tekan 132 pon jozan, tekan 105 pon jozan, pastu melekat lah depan tv tu.

itu satu hal. satu hal lagi, dh balik rumah ni berbaliklah pada rutin biasa which are mengemas rumah, memasak dan macam2 house chores la kan. rindu jugak nk buat semua tu. maklumlaa kt kms nk mengemas pon x rasa seronok sebab kawasan bilik yang sangat sempit. so, x de chance nk menghias sgt la. haha bajet macam pandai decorate pulak. x lah, cuma kalau tempat tu cantik and kemas, baru lah semangat sikit nk stay kan. bab masak pula. my favourite lah. aku mmg suka bab2 dok kat dapur ni. so, jangan tnya nape aku berisi sem depan ye. rumah mmg tempat yg ideal nk bina badan.

ok next, sebut rumah, sinonim dengan bising. bising kerenah adik beradik yg macam2. well ade empat orang adik dh cukup buat aku paham perangai budak2. kadang2 over excited, kadang2 buat perangai, kadang2 mengada and macam2 lagi lah. mula2 rindu sangat kat diorang, so ape pon layan laa. dh masuk minggu kedua, haaa mula lah nk sound sana sini. x boleh sabar oo..

ok yang penting 15 jun ni kakak aku nk balik. so, bertambah meriah la rumah aku. haha..

ok tu je. malas dh nak taip. hehe. bye~


Tuesday, June 7, 2011

terpaksa

saya x suka berpura-peura. x suka. tp kadang-kadang terpaksa. TERPAKSA.

okay, selalu orang yang x berapa nak kaya ni yang suka eksyen macam kaya habis. perlu ke?? annoyed kuasa lima.
selalu orang yang kurang perhatian ni suka nk raih perhatian. perlu ke? x perlu. cukuplah dengan perhatian ikhlas yang diberikan. daripada banyak perhatian tapi sikit ikhlasnya.

saya kena lebih belajar bersabar. ya, saya tahu saya kena cuba.

saya rasa terhina kadang-kadang. saya manusia yang lemah. banyak kelemahan. fizikal x penting. sebab semua ciptaan Allah itu indah. fullstop.

saya anak puan sabeha dan encik mohd sharif. boleh terima yang tu? x boleh? maaf, itu memang saya.

diam x bermakna setuju(walaupun orang kata diam tanda setuju). okay, tengok muka dulu.
geram. ya memang geram kekadang. tp x pe. masih ramai yang membahagiakan. mungkin diam lebih baik daripada berkata-kata. selalunya memang macam tu. :)

be strong!

Saturday, June 4, 2011

a wonderful trip

OMG. the trip was fantastically great! i love USS.
well, that was my first time being there. unfortunately, i couldn't ride all the rides since the time was so limited. bur still i enjoyed everything there. the crazy roller coaster, enchanting shrek 4D, and everyhting lahh. penat x terasa sbb terlalu excited.

well, i don't want to talk much. ni lah gambar2 kt sana :)

dr kolej.. nk bertolak

lunch kt rumah mira. credit to mak mira yg msk simple tp SEDAPPP!!!

tunnel to the universal studio

there it goes!!! yeah, finally i've met the globe!




no singa, no singapore!

background : castle shrek

firaun yg tough.. wekk..


wait a minute! this is compulsory. i mean, in the toilet. ;P

ade gaya mcm cover album x? yeah i knew, berangan kau niena!

kung fu panda. eh nad, asal kau mcm syok sgt ni. haha

meowww....~